Skocz do zawartości

Calibra 2.0 16v c20xe Zimny silnik skaczą obroty i gaśnie..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam Corse b z silnikiem z calibry 2.0 16v i problem polega na tym iż silnik po odpaleniu np rano gaśnie..;/ gaśnie gdy nie przytrzymam go na obrotach... gdy silnik zagrzeje się chodzi elegancko...

jakieś pomysły??

prosze o pomoc..

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

witam mianowicie wyczyśiłem silniczek krokowy pomogło trochę ale na zimnym gasł jeszczze... nianowicie wymieniłem czujnik tem i jest gorzej!!!!!;/ silnik zachowuje się gorzej i gdzy zagrzeje sięobroty trzymią sięna 1250obr;/ wczośniej po zagrzaniu normalnie spadały do 750...

koledzy pomóżcie!!!

https://forum.samnaprawiam.com/topic/1201-calibra-20-16v-c20xe-zimny-silnik-skacz%C4%85-obroty-i-ga%C5%9Bnie/

witam mianowicie wyczyśiłem silniczek krokowy pomogło trochę ale na zimnym gasł jeszczze... nianowicie wymieniłem czujnik tem i jest gorzej!!!!!;/ silnik zachowuje się gorzej i gdzy zagrzeje sięobroty trzymią sięna 1250obr;/ wczośniej po zagrzaniu normalnie spadały do 750...

koledzy pomóżcie!!!

ja maięłm podobnie w swoim X20XEV ;) u mnie winne były świece i przewody WN wymieniłem i jak reka odjoł na zimnym czy na ciepłym trzyma obroty ;)

a jest możliwe że czujnik jest zły i chodzi cały czas na ssaniu??

Wszystko jest możliwe nawet nowy czujnik może się trafić uszkodzony, było już parokrotnie opisywane metody sprawdzania czujnika temperatury, poszukaj w dziale poradniki ogólne.

• 4 tygodnie później...

Panowie po wymianie na stary czujnik jest lepiej jak na nowym (nowy prawdopodobnie uszkodzony) ale nadal gdzy jest zimno rano tak jak teraz to silniczek bez lekkiej noki na gazie potrafi zafalować powiedzmy 300obr na 2000obr i tak dopuki nie zgaśnie... faluje dopiero jak odpale i po chwili sięto dzieje...

Silniczek krokowy wyczyszczony....

mam iść w czujnik temp...?? kupić drugi nowy??