Gość hamlet33 Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 witam mam mały problem. Czy wymienia sie olej w skrzyni biegów??? jak tak to co ile ???bo znam rożne opinie na ten temat. Posiadam citroen berlingo 2004r przejechane okolo125000 i od nowosci nic nie było ruszane.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 producent nie przewiduje wymiany oleju jedynie wypadku jakiejś kompleksowej naprawy skrzyni biegów można go wymienić, inaczej nie ma takiej potrzeby   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hamlet33 Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 oki dzieki a mam jeszcze jedno pytanie mam chuczenie podczas jazdy i wszystko wskazuje na skrzynie biegow dlatego pytalem o ten olej a powiedz mi moglo pojsc łożysko w skrzyni przy tym przebiegu?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 to co u ciebie to nie jest duży przebieg sprawdź stan oleju - w cytrynie stosują syntetyczny Total75W90, całkowita ilość bodajże 2 litry z boku skrzyni jest korek wlewowy - wlewasz do momentu aż zacznie się sączyć i zakręcasz huczenie - może mało oleju, może łożysko sie kończy, trudno powiedzieć na odległość   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hamlet33 Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 dziki za odpowiedz ipozdrawiam [ Dodano: 2010-07-20, 21:07 ] dzieki za odpowiedz ipozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi