Gość jedrek124 Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Witam, mam mały problem. mianowicie chodzi o to, że wskazówka temp. wody raz pokazuje 90C raz 60C a raz wogole nic poczy nagle wzrasta do 90C, lub caly czas leży. Czy to czujnik temp czy może termostat, Gdzie znajduje się jedno i drugie? Czy bylby problem z ewentualną wymianą tego na podwórku ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Termostat raczej nie on tak gwałtownie nie zmienia temperatury, postawił bym na czujnik lub wadliwe połączenie kabla od czujnika temperatury, czujnika musisz szukać po prawej stronie silnika na rurze biegnącej od silnika do chłodnicy, wymiana jest bardzo prosta, wyjmujesz wtyczkę potem taką zawleczkę i już masz czujnik zdemontowany, tylko pamiętaj wyjmuj czujnik na zimnym silniku gdyż jest tam spore ciśnienie i możesz zostać poparzony płynem.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zloty666 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 zgadzam się w pełni z przedmówcą, miałem podbny problem z moją Fabianką zimową porą, ale myślałem że przyczyną spadków temperatury jest szybka jazda autobahnami, komp jednak zauważył błąd czujnika.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jedrek124 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 dzieki wielkie   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi