Gość Tomekk82 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Witam szanowne grono, mam upierdliwy problem z autem. Pacjent to Transit 2007 (MK7). Problem polega tym że gdy przekręcam kluczyk od stacyjki w pozycji gdzie zapalają się wszystkie kontrolki na desce, kontrolki gasną wszsytkie po 2 sekundach czasami dłużej się świecą. Bywa też że nie gasną, ale jak chcę odpalić silnik to rozrusznik kręci a wszsytkie kontrolki na desce nie świecą się. Po czym wracam kluczykiem na I pozycje i słychać kikukrotne tykanie w przeźnikach (może w bcm). Efekt jest dokładnie taki jak przy uszkodzonej kostce przy stacyjce. Kostkę podmieniałem trzy razy, w tym jedną kupiłem nową. Akumulator nowy, gdy auto odpalało to ładowanie było powyżej 14v. Alternator rok temu regenerowany. Przy rozruchu prąd spada do 10v na dwóch aku do 10,5v przy aku i przy stacyjce to samo napięcie. Bezpieczniki i przekaźniki wszystkie posprawdzane. Alarmu żadnego niemam. Przynajmniej nic mi o tym nie wiedomo. Na forscanie nie widzi seryjnego alarmu. Błąd jaki jest to brak komunikacji z modułem ABS, ale wcześniej normalnie odpalał z tym błędem. Po nieudanej próbie odpalenia wyskakuje mase błedów BCMii na forscanie, ale każdy z tych błedów wydaje się fałszywy bo wszystkie te urządzenia działają (wycieraczki, silniczek od spryskiwaczy, czujnik deszczy itd...) Ręce opadają . Ma ktoś jakiś pomysł ? ? ?   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/8647-syndrom-przepalonej-kostki-stacyjki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Może jest tam problem z jakaś masa, warto by to sprawdzć   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/8647-syndrom-przepalonej-kostki-stacyjki/#findComment-42495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi