Gość Aneta Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Witam proszę o pomoc a mianowicie chodzi o Mazda premecy 1,8 16V. W gazie Brak wolnych obrotów. Wymiana przepustnica, silniczek krokowy zawór EGR. Nowe kable nowe świece. I bez zmian. W trakcie jazdy wszystko jest ok na postoju falują obroty i są drgania. Po zamierzeniu brak ciśnienia na jednym garze po wyczyszczeniu go bez zmian nadal ok 7 na 3 pozostałych 11 bar. Przepraszam jeśli nie zrozumiale napisałam ale nie jestem fachowcem nie umiem inaczej tego opisać. Proszę o pomoc czy jest jeszcze ratunek dla mojej Mazdy czy to już po silniku☹️   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Jak jest taka różnica ciśnień na cylindrach to obroty będą szalały, trzeba zdiagnozować czy to głowica uszkodzona czy cos w cylindrach   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi