ArKos Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Opis naprawy lusterka w VW Golfie. Tak wyglądało lusterko: Tak więc potrzebować będziemy: * śrubokręt gwiazdkowy * inny śrubokręt dowolny z możliwie jak najdłuższym prętem * chwilę wolnego czasu * cierpliwość i delikatne ręce Ja kupiłem całe lusterko z mechanizmem kompletne jednak nie chciałem rozbierać połowy samochodu i męczyć się cały dzień z wymianą. Postanowiłem rozebrać to lusterko i przełożyć tylko to co potrzebuje do swojego. Dodam jeszcze że koszt całego kompletnego lusterka był bardzo podobny jak koszt samego wkładu i obudowy, a zostaje nam jeszcze reszta czyli cały mechanizm który możemy sprzedać ew. zostawić na czarną godzinę. Tak wygląda lusterko: Zaczynamy od odciągnięcia lusterka możliwie w skrajny bok, i dociśnięcie palcem szkła tak aby odchyliło się możliwie najbardziej, następnie delikatnie wkładamy śrubokręt aby zdjąć zapinki: Teraz musimy zdjąć wkład który jest na takich 8 zapinkach: Z boku wygląda to tak, są profilowane na haczyki: Śrubokrętem musimy podważyć te z prawej skrajnej strony od góry i z dołu reszta już nam ładnie zeskoczy i szkło samo zejdzie, tutaj właśnie przyda się cierpliwość, strasznie wkurzająca sprawa: Następnie pierwsze co robimy to odkręcamy 4 srebrne śrubki nie ruszając tych 3 na środku: Ściągamy plastik od lewej strony do góry, następnie musimy odpiąć 4 plastikowe zatrzaski trzy są dobrze widoczne, jedna w troszkę gorszym miejscu pod białym środkowym kołem - do niej warto użyć śrubokręta bo jest niewygodnie palcem: Żeby zdjąć tylną ostatnią część obudowy lusterko musimy złożyć ze skrajnej pozycji w pozycję wyjściową inaczej nie zejdzie bez uszkodzenia: Po rozebraniu wszystkiego zostaje nam cały mechanizm który tak jak mówiłem możemy później sprzedać . A to co potrzebujemy montujemy u nas w samochodzie bez najmniejszych problemów pamiętając że montaż musi być w odwrotnej kolejności, czyli: * najpierw tył obudowy * następnie przód obudowy * na końcu wciskamy wkład szklany który bardzo ładnie wskakuje na zatrzaski Autor: Mr.Figiel Źródło: http://forum.vwgolf.pl   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi