Skocz do zawartości

Moduł zapłonowy, Skoda Octawia 1 1,6sr 8v 1998r


Gość fel=x
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Stary moduł dawał słabą iskrę z przerwami na jeden cylinder, wymieniłem na nowy i jest to samo, na tym samym wyjściu uto odpala ładnie pracuje ale nie wchodzi płynnie na obroty. Jak to zdiagnozować, co jest przyczyną.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kable, świece w jakim są stanie ?

 

Wszystko nowe sprawdzane wodą, nie ma przebić, tak jak po kupnie, wymienione olej, filtry,płyn w chłodzeniu, pasek itp. Zapłon ustawiony na punkty, sprawdzany w/g. pozycji tłoków, sprawdzone czujnik wału, wałka rozrządu wszystko OK. Iiskra słaba i z przerwami, to wychodzi już z cewki widać po wyciągnięciu kabla, z pozostałych otworów strzela po prostu ogniem do obudowy, a na tym jednym pojawia się taka "nitka" jak zbliży się kablem aby go włożyć. świeca jest czarna i mokra. Po podłączeniu lampy miga ona tak jakby przy jednym cyklu pracy tłoka, świeca dawała kilkakrotnie iskrę, a nieraz nic. Ale dziwne że łatwo odpala, nie gaśnie równo pracuje na wolnych, ale jak dam gwałtownie gazu to się zadławi i strzeli sobie tak jakby do wydechu. A jeszcze sonda lambda także wymieniłem, bo na komputerze mechanikowi tak wyszło, chociaż jak sprawdziłem w domu to nie jest jeszcze taka zła. Czego jeszcze można się czepić???.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.