Gość tomdzi90 Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Witam , mam problem z oplem, ostatnio wymieniłem w nim pompę paliwa ponieważ skończyła żywot oraz filtr paliwa pamiętający czasy Niemca. Po montażu nowej pompy auto odpala wchodzi na obroty, lecz brakuje mu pobudzenia pompy paliwa przy włączeniu zapłonu. dopiero napięcie pojawia się w momencie kręcenia rozrusznikiem przez co auto musi długo kręcić co irytuje mnie bo przed awarią odpalało na dotyk.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 lecz brakuje mu pobudzenia pompy paliwa przy włączeniu zapłonu. W tym modelu samochodu nie ma takiego czegoś jak pobudzenie czy tez inne włączenie pompy paliwa, poma się włącza dopiero gdy dostanie sygnał poprzez ECU ze czujnika wału, jeśli masz problem z uruchomieniem rano silnika to mogą być dwie przyczyny: 1. paliwo wraca do baku 2. za mały stan paliwa w zbiorniku   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi