Skocz do zawartości

[XC70 D5 2005] Problemy z odpalaniem


Gość poiku
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Samochód rano po postoju odpala dosyć normalnie, max 2 sekundy kręcenia, ale też nie zawsze zdarza się nawet za drugim razem. Najgorsze problemy są gdy próbuję go odpalić na gorącym silniku, lub po postoju pod górkę.(??)

Kręci normalnie, żwawo czasem zdarzają się szybsze obroty rozrusznika.

To co już sprawdziłem:

Filtr paliwa wymieniony,

Przewody paliwowe wysokiego ciśnienia suche

Akumulator ładowany, brak poprawy

Pompka w zbiorniku szumi ale bardzo cicho

Ogółem silnik sprawia wrażenie jakby nie miał paliwa, zapowietrzał się układ?

Tylko problemy są już po przerwie w trasie na papierosa czyli max 3minuty a to chyba mało żeby paliwo zdążyło zejść z przewodów.

 

Rozgrzałem silnik, po 4-5min postoju ciśnienie początkowe na szynie 0, w momencie włączenia zapłonu skoczyło do 2100.

Pierwsza próba - nie odpalił, ciśnienie nie przekroczyło 200000hPa

Droga próba - ciśnienie po ok. 2 sekundach skoczyło powyżej 200000hPa I w ułamku sekundy było już 360000hPa ładna równa praca.

 

Są jeszcze inne sprawy które mogę sprawdzić sam?

Dodam że mieszkam na totalnym odludziu do mechanika daleko a jak już to i tak banda wymieniaczy, poza tym mam tylko jeden samochód i nie bardzo mogę sobie pozwolić na zostawienie go w serwisie na tydzień :/

 

Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za każde zainteresowanie.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.