Kubus 0 Zgłoś Napisano 31 Marzec 2017 Witam. Szukam samochodu 4x4. Budżet niestety nie jest wielki bo raptem ok. 14 - 15 tyś (plus pakiet startowy). Auto ma być dla starszej osoby tylko do normalnego użytkowania, żaden ciężki teren, las, topienie ale niestety musi ogarnąć w miarę możliwości jeden temat czyli kiepski tzn. stromy wyjazd z domu – szczególnie w zimie. Na zdjęciu podjazd do pokonania (zdjęcie kiepskie bo robione telefonem: Warunkiem koniecznym jest też auto czterodrzwiowe, manualna skrzynia biegów i zapewniające jako taki komfort oraz najlepiej gdyby była to benzyna współpracująca w miarę dobrze z LPG. Póki co wstępnie pod uwagę biorę Hondę CRV I lub II generacji, Suzuki Grand Vitara, Kia Sportage i Kia sorento. Na razie wstępnie rozeznałem temat Hondy CRV. Auto się podoba i do kupienia w założonym budżecie, opinie są raczej pozytywne ale nie jestem na 100% przekonany do tego załączanego automatycznie napędu na tylną oś – czy sprawdzi się w zimie. W suzuki napęd dołączany ręcznie i reduktor ale wszyscy straszą galopującą rdzą. Temat Kia dopiero zaczynam rozpoznawać. W związku z powyższym proszę może o jakieś sugestie na czym się skupić ewentualnie jeszcze jakie samochody wziąć pod uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzECHO 0 Zgłoś Napisano 1 Kwiecień 2017 Subaru Forester? Całkiem fajnie to jeździ w terenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubus 0 Zgłoś Napisano 2 Kwiecień 2017 Forestera też brałem pod uwagę tylko boję się o koszty późniejszego utrzymania. Z tego co poczytałem na forach to części trochę drogo wychodzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komor1 0 Zgłoś Napisano 13 Czerwiec 2017 Może Subaru Impreza --- POŻYCZKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniek02 0 Zgłoś Napisano 14 Czerwiec 2017 cos w ten deseń https://www.olx.pl/oferta/opel-frontera-2-2-16v-lpg-CID5-IDlACNQ.html#150b3c43b9 https://www.otomoto.pl/oferta/land-rover-freelander-1-8-4x4-klima-twardy-dach-sciagany-ID6yVGy3.html#xtor=SEC-8 https://www.otomoto.pl/oferta/daihatsu-terios-4x4-1-wlasciciel-1-3-ekonomiczny-idealny-w-tereny-gorskie-ID6yVD9J.html#xtor=SEC-8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
holcu 0 Zgłoś Napisano 14 Czerwiec 2017 Mam Kia Sorento I w sumie już 7 rok - mega zadowolony jestem i naprawdę namawiam ma oczywiście jakieś swoje wady, ale które auto ich nie ma. Na trasy nie jest wygodne, ale po mieście i takie wzniesienia jak na foto jak najbardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TwojeOleje 0 Zgłoś Napisano 8 Wrzesień 2017 Jeżeli ma być to auto 4x4 to równie dobrze możesz szukać Audi A4 b6 z napędem quattro, gdzie takie górki jak powyżej nie są żadna przeszkodą dla tego auta, potem nie będzie też problemu z jego odsprzedażą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lands 0 Zgłoś Napisano 11 Październik 2017 A słyszeliście już o Nowej Dacia Duster z opcją napędu 4x4. A może ktoś już miał możliwość nim śmigać, w trudniejszym terenie. Pytam, bo jak się czyta na jego temat czy ogląda filmiki na youtube, to prezentuje się bardzo fajnie. W specyfikacji napisali, że spokojnie jest w stanie pokonać kąty natarcia o nachyleniu 30st i kąty zejścia o nachyleniu 33stopni. Teroetycznie więc można nim wjechać niemal wszędzie. Tutaj pełniejsza specyfikacja tego auta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubus 0 Zgłoś Napisano 17 Październik 2017 Witam. Auto kupione - Honda CRV. A dla siebie myślę za jakiś czas nad KIA Sorento. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rozl18 0 Zgłoś Napisano 21 Grudzień 2018 Kia Sorento daje radę tylko myślę o całkiem nowej z salonu tylko szkoda, że mają słaby wybór silników tyko diesle żadnych benzyn, ja już więcej nie chce diesla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
holcu 0 Zgłoś Napisano 24 Grudzień 2018 Mam wrażenie, że po udanym debiucie Kia Sorento I na świecie, ceny tego modelu nieco wzrosły. Nie wiem, czy dobrze pamiętam ale Sorento I była stosunkowo tanią odpowiedzią na zapotrzebowanie rynku, dzięki czemu zyskała na popularności. Ten fakt, koreański producent wykorzystał dopasowując ceny do konkurencji z wyższej półki. Nie wiem, czy dziś bym kupił nowego sorento z salony - zbyt drogi chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach