Gość kasik1120 Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Dobrywieczor krotko i na temat.. Zakupilam samochod , po 20 min jazdy zaswiecila sie kontrolka engine check pojechalam do mechanika , podpiol samochod po komuter stwierdzil ze wykazuje sonde lambda przednia (?) po czym odkrecil korek i pokazal mi karmelowa maz stwierdzajac ze uszczelka do wymiany ( koszt ok 300f o.O ) Poczytalam troche o objawach jakie moze wydawac ta usterka i moj samochod nie okazuje zadnych objawow opisanych w artyklulach - oprocz tej mazi Nie wiem ile samochod stal niejezdzac nigdzie Pan wykasowal kod po czym rano kontrolka znow sie zaswiecila Jutro ide zasiegnac drugiej opini lecz mieszkajac w uk nie mam nikogo zaufanego dodaje zdjecia moze cos wywnioskujecie dodam ze na samochodach sie nie znam wiec zrobilam zdjecia tego o czym mowiono w internecie dziekuje i przepraszam za zawracanie glow [ Dodano: 2017-02-06, 18:59 ] kompletnie nie znam sie na samochodach dlatego szukam kogos kto ma o tym jakies pojecie   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/7162-uszczelka-glowicy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Maź jest efektem niedogrzania silnika - albo jeździ krótkie odcinki albo termostat otwarty ma. Przy uszczelce głowicy może być maź, ale MUSZĄ być dodatkowe symptomy. Zmienić mechanika.   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/7162-uszczelka-glowicy/#findComment-39089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasik1120 Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Dziekuje za odpowiedz ... dam znac co powiedzial kolejny mechanik [ Dodano: 2017-02-07, 14:22 ] Maź jest efektem niedogrzania silnika - albo jeździ krótkie odcinki albo termostat otwarty ma. Przy uszczelce głowicy może być maź, ale MUSZĄ być dodatkowe symptomy.Zmienić mechanika. [ Dodano: 2017-02-07, 14:21 ] wlasnie wrocilam od nowego mechanika ktory tym razem po kolei mi wszytsko tlumaczyl i pokazal co wykazal komputer ( nawet wiezac ze nie wiem o co chodzi ) na komputarze pokazalo 2 sondy lambda plus cos jeszcze z kodem ( niestety nie pamietam kodu ) Mechanik wytlumaczyl mi ze podejrewa iz tylnia lambda jest tylko do wymiany a przednia wykazalo przez ta tylnia .. za wysoka emisja co2 ... jezdzic moge, auto mi nie stanie w polowie drogi bedzie dzwonil z wycena i czy chce to naprwic pyt brzmi czy ja musze to naprawiac na juz ? zapomnialam o to zapytac dodal tez ze to nic bardzo powaznego , tylko jak juz to samochod nie przejdzie mi przegladu przeglad mam za rok dopiero [ Dodano: 2017-02-13, 17:31 ] Tylna lambda wymieniona po 5km kontrolka znow sie swieci ... Juz sama nie wiem czy jest sens wymieniac przednia i placic prawie 2 razy tyle co tylna ... Czy szukać innych przyczyn ☹ [ Dodano: 2017-02-13, 17:32 ] Tylna lambda wymieniona po 5km kontrolka znow sie swieci ... Juz sama nie wiem czy jest sens wymieniac przednia i placic prawie 2 razy tyle co tylna ... Czy szukać innych przyczyn ☹   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/7162-uszczelka-glowicy/#findComment-39091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi