maciekchn Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam kupiłem auto rok temu z polisa oc zrobiłem błąd bo nie przepisałem polisy na siebie, teraz polisa sie kończy za 2dni czy muszę ja wypowiadać żeby kontynuować , czy po prostu mogę wyliczyć nowa na siebie i cześć....?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Poczytaj przepisy. Na zawierającym polisę ciąży obowiązek wypowiedzenia. Ty możesz ewentualnie przesłać informację, że zawierasz umowę OC z ubezpieczalnią XXX.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elmer Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Albo zadzwoń do aktualnej ubezpieczalni i się dowiedz. Aktualną polisę możesz wypowiedzieć najpóźniej dzień przed jej zakończeniem. Inaczej z automatu przedłużają na następny rok.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Disla Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Zrób to jak najszybciej, w przeciwnym razie obecny ubezpieczyciel przedłuży Ci umowę i będziesz musiał zapłacić składkę, najlepiej jest wypowiedzieć je od razu po zakupie jeżeli wiesz, że będziesz zmieniał na inną firmę.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi