Gość Bartmeister94 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Witam. Mam problem z samochodem Daewoo Lanos rocznik 1998 1.6 16v od wczoraj nie odpala przy czym wydaje dziwny dzwięk. Autko jest dość stare więc zależy mi na waszej opinii czy jest to poważny problem, mała usterka czy warto go naprawiać .Dołączam filmik youtube Link do filmu . Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arkom Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Tak jakby automat rozrusznika nie wyrzucał bendixu na wieniec koła zamachowego i w rezultacie rozrusznika nie kręci silnikiem. Trzeba podać plus na styk automatu rozrusznika i zobaczyc czy wyrzuca bendix jeżeli tak to jest przerwa w obwodzie a jak nie to rozrusznik to wyjęcia i rozebrania. Bynajmniej ja to słyszę tak jakby silniki wgl. się nie kręcił.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Automat sprawny, bendix nie zazębia. Do naprawy rozrusznik.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi