Skocz do zawartości

Nie dociągnięcia po naprawie silnika.

Gość longin1983

Rekomendowane odpowiedzi

Gość longin1983

Witam.

Odebrałem auto od mechanika parę dni temu po naprawie głowicy i nie jestem do końca zadowolony :/

Np. palący sie check -pan twierdzi że to wina wielu odłączonych przewodów które po naprawie podłączył.

Wgnieciona maska delikatnie ale jednak. U*** ojejciujejciu! ***one na maxa auto. 15zł na samoobsługowej myjni wydane a szyby nadal nie doszły do siebie.

Ale nic nie przebije spawanej głowicy. Pan przy składaniu silnika pourywał oczka w które wchodzą śruby dwa razy i kogo obciążył tym spawaniem, mnie oczywiście.

Podobno wymienił olej i filtr ale olej podobno z nalewaka bo mają taniej. Filtr jest mój. Założył star pasek od rozrządu i jeszcze wiele mniejszych pierdół.

zapłaciłem 1400zł plus 200zł za spawanie.Za spawanie nie zapłaciłem bo w kieszeni nie posiadałem.

I teraz sie zastanawiam co z tym fantem zrobić. Bo na tą chwilę przychodzą mi rozwiązania czysto siłowe :mrgreen:

Wychodzi na to że nie wiem za co zapłaciłem i co zostało zrobione. Nie mam pomysłu jak to delikatnie rozwiązać.

Za pierwszym razem zostałem obsłużony po królewsku, a później było co raz to gorzej.

Gość longin1983

Przypuszczam że nie chciał płacić za planowanie. No że za 200zł używana głowica to też mówił. Ale podobno tam gdzie spawali fachowiec stwierdził że to wina utleniającego sie aluminium i że z inną też tak może być.

[ Dodano: 2016-07-02, 11:23 ]

wp_20160702_09_14_25_pro_min.jpg

[ Dodano: 2016-07-02, 11:59 ]

Przed

Po

Gość szymon 1587cm3

1. Słychać że silnik pracuje lepiej.

2. Cena normalna u mechanika. Nie jest napisane dokładnie co było robione.

3. Spawana jest obudowa wałka nie głowica, jeśli nie leci tam olej to jest super. Chyba że chodzi Tobie o wygląd ;) Urwać się może, temu mechanikowi/Tobie akurat sie trafiło.

4. Myjnia samoobsługowa to lipa i mógłbyś wydac 50 zł a syf na szybie i tak zostanie. Trzeba od czasu do czasu umyć auto ręcznie.

5. Olej z beczki.. nieważne, byle nowy i odpowiedni do silnika. Tiry jeżdżą tylko na takim oleju ;)

6. Wgnieciona maska to ewidentnie jego błąd/szkoda.

Nie płać mu 200 za spawanie i niech to idzie na koszt naprawy wgniotu.

Gość longin1983

I te nieszczęsne odmy i zawór odpowietrzania zbiornika paliwa plus brak jednej szpilki przy kolektorze :/