Skocz do zawartości

witam delikatne dławienie

Gość sosik1111

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sosik1111

witam moja zośa jak ją kupiłem miała takie obiawy podczas jazdy na pierwszym i drugim biegu ostrego lub równego wciskania pedału gazu auto w pewnej momencie w przedziale 1000-3000 obr zachowuje sie tak jak by mu odcieto paliwo lub iskre na 1 - 2 sekundy ale to nie zawsze tak sie dzieje na lpg i benzynie myślałem ze to cewka ale tydzień temu wymieniłem na valeo i usterka jak była tak jest . dodam tylko że nie zawsze tak jest . czek sie nie zapala a komp nie pokazuje żadnych błedów

Gość sosik1111

witam świece wymienione wiosną świece ngk dwu elektrolitowe takie jak do opla po wymianie usterka nadal wystepuje. dodam że ta usterka nie zawsze wystepuje jest czasami nawet tak że przy zatrzymaniu obroty spadną powoli na 800obr. a zdarzy sie nieraz ze spadną na 500 i wzrosną do 800. jeden gość powiedział że to wina klimatyzacji jak jest włączona przyspieszając spreżarka wytwarza ciśnienie i przez to szarpanie ale jak wyłącze klime to tez wystepuje . czasami jest tak że jadąc powoli na pierwszym biegu auto podskakuje jak kangurek wciskając sprzegło i przegazowaniu jest ok . Dodam że poprzednia cewka to jakiś zamiennik za 180zł poprzedni właściciel taką wstawił

[ Dodano: 2016-06-03, 12:43 ]

dziś zaślepie egr zobacze może to coś pomoże

Gość sosik1111

witam to sie dzieje na ciepłym silniku i zazwyczaj jak zgasze auto i odpale i jade. zaslepiłem dzis egr i przejechałem kilkanascie kilometrów i auto narazie nie szarpało ale nie chce zapeszac jak pojade do miasta to zobacze czy to pomogło . chyba ze sa jakies pomysły

[ Dodano: 2016-06-13, 07:20 ]

Witam auto chodzi lepiej z zaślepionym egr są jeszcze lekkie dlawienia miedzy 1000- 2000 obr ale to sporadyczne .Obroty nie spadaja ponizej 750 obr . Podejrzewam ze to moze byc wina przepływki moja mi padła i kupiłem uzywke z vektry moze ona zaczyna juz szwankowac ?