Gość marcin32 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 w mojej skodzie 1.3 pb- lpg 2000r, 60km mam problem z miganiem swiatel zewnetrznych jak i w srodku wszystkich diod i zegarka, wymienilem lozyska w alternatorze i mechanik wymienil regulator napiecia gdyz ladowanie wynosilo 18, lecz po paru dniach znow to samo miganie, dzis pojechalem i regulator do wymiany,ladowanie 16 wiec wymienil mechanik, ale diody i swiatla nadal migaja, moze byc gdzies inna przyczyna takiego czegos???   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kryssyl Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 czujnik skretu kół ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin32 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 czujnik skretu kół ? a co to jest ten czujnik skretu kol i jaki zwiazek z tym ma? pierwszy raz slysze o takim czujniku   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sosik1111 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 kolego ja w golfie miałem to samo wymiana alternatora zlikwidowała miganie świateł . wymieniałem sam regulator ale to nic nie dawało .ale popytaj jeszcze   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin32 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 przypuszczam ze problem jest nie w samym regulatorze tylko w czym innym se doprowadza regulator do smierci pewnie trzeba bedzie zmienic alternator. a masz pojecie o cenie takiego alternatora od skody, uzywki?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sosik1111 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 kolego nie orjentuje sie jaka cena może spróbuj podjechać do jakiegoś dobrego elektryka może on coś poradzi   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin32 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 poradzil ten sam bo pojechalem po raz trzeci.podpiac inny akumlator i jak migaja nadal to alternator do wymiany.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Każdy elektryk samochodowy jest w stanie sprawdzić i zdiagnozować usterkę i nie koniecznie musi to być wina akumulatora czy też alternatora, równie dobrze może być gdzieś masa luźna, lub sam styk masy z akumulatora na karoserie jest zaśniedziały i nie ma takiego przepływu jak powinien mieć. Przy podwyższonym napięciu jak pisałeś 18V powinien sterownik silnika zasygnalizować błąd bo ma zabezpieczenie przed takimi usterkami by nie zniszczyć sterownika.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi