Gość pax1990 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Panowie mam problem ze swoim drugim samochodem, Kia sorento 2,5 crdi, sprawa jest taka ze nie pali, odpali tylko jak psiuknę plakiem i chodzi, moge jechać gdzie chce i jest git a tylko zgaszę i już nie chce odpalić, pierwsza myśl filtr ale wymieniłem i dalej to samo, sprawdziłem czy gdzieś coś nie ucieka ale wszędzie sucho, jutro sprawdzę wtryski na przelewach, nie wiem co mogło walnąć może macie jakieś pomysły?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Paliwo wraca do baku i się zapowietrza według mnie.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pax1990 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 ArKos, w sensie że, się cofa tak? bo też o tym myślałem i zamontowałem zworek zwrotny ale i tak to nic nie dało, ciekawe czy jest jakaś pompka w zbiorniku... powinno coś być chyba może tam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Nie wiem czy ma pompkę wstępną, ale jest to albo problem braku paliwa albo same wtryski już zdechły. Bardziej widziałbym zawór SCV na pompie, jest wrażliwy na syf w paliwie. Może nie trzymać.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pax1990 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 ArKos, No nie powiem bo w ropie był jakby piasek i po tym zaczęła się zabawa Dziś mieżyłem ciśnienie na listwie na odpalonym jest około 300bar na zgaszonym 0,0bar przy kręceniu rozrusznikiem jest około 80-90bar czyli raczej słabe ciśnienie [ Dodano: 2015-06-12, 09:45 ] Tak dla innych wiedzy, przyczyną były wtryskiwacze, jeden już nie trzymał i uciekało ciśnienie, koszt zabawy 4tyś...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi