Gość Piotras666666 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Witam, Potrzebuję porady. Mam Vectrę B silnik 1.6 16V 105KM z gazem sekwencyjnym. Na benzynie silnik śmiga bez problemów. Nie przerywa, nie szarpie itp... Na gazie silnik czasami potrafi przerywać przy przyśpieszaniu. Na wolnych obrotach na postoju także czasami przerywa. Nie dzieje się tak zawsze. Czasami jest ok, a czasem wkurzam się jak chce przyśpieszyć i auto zaczyna przerywać... Nie jest to zależne od pogody ani od wilgotności powietrza. Świece wymienione jakiś 1000km temu. Filtry gazu jakieś 5000km temu. Wymieniony parownik na nowy + regulacja instalacji jakieś 2000km temu. Doradźcie coś proszę. Może macie jakiegoś zdolnego gazownika w okolicach Łodzi albo Pruszkowa, który nie będzie twierdził, że całą instalację nową trzeba włożyć? Edit: Dodam jeszcze, że filtr powietrza wymieniony wczoraj i nic się nie zmieniło.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Listwa wtryskowa się kończy?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Świece wymienione jakiś 1000km temu. Przerwa na świecach zmniejszona na 0,6 mm?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotras666666 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Listwa wtryskowa się kończy? Oby nie Mogę to samemu sprawdzić? Czy przy takiej awarii problemy pojawiałyby się raz na jakiś czas? Przerwa na świecach zmniejszona na 0,6 mm? Świece kupione książkowe do Vectry B 1.6 16v 105KM. Nie słyszałem o zmniejszaniu przerwy. Około dwóch lat temu świece były wymienione na książkowe i wszystko śmigało ok. Polecisz jakieś świece ze zmniejszoną przerwą do mojego modelu? Czy na funkcjonowanie instalacji mógł mieć wpływ remont silnika (zrobiony jakiś rok temu)? Gazownik wtedy ustawiał i wszystko było ok więc pominąłem tą kwestię w pierwszym poście.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Swiece jednoelektrodowe np NGK i zmniejszam zawsze na LPG i CNG do 0,6 lepiej zapala się mieszanka.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotras666666 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Jak się zmniejsza przerwę na świecy? Szukałem w google i nie znalazłem Nie uszkodzę w ten sposób świecy?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Wkładasz szczelinomierz między elektrody i lekko sklepujesz górną czyli "pazurek".   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Jak po zmniejszeniu jest poprawa?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotras666666 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Wstępnie sytuacja wygląda tak: Wyciągnąłem świece i okazało się, że miałem w nich przerwę 1mm Włożyłem do Viki świece z przerwą 0.6. Na tą chwilę wydaje się, że jest lepiej ale dam info jak przejeżdżę tydzień bo oceniać sytuację po 4km to tak trochę słabo...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Oki, czekamy na info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi