Skocz do zawartości

Toyota Yaris 1.0 model I jak wymienić olej silnikowy i filtr

Gość Rossi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Bardzo proszę o wskazówki, na temat wymiany oleju w Toyocie Yaris 1.0 benzyna I wyprodukowanej we Francji (posiadam Toyotę Yaris z roku 2001). Głównie chodzi mi o odkręcenie filtra oleju, gdzie się on znajduje i jak go odkręcić? Przejrzałem tematy na forum i jest tam opisana wymiana oleju w Toyocie Yaris model II, nie ma natomiast wymiany oleju w modelu wersji I. Za wskazówki w tym temacie (jeżeli to możliwe to również zdjęcia) z góry dziękuję.

Skoro administrator jest mocno zaskoczony, więc rezygnuję z dalszej pomocy w tym temacie. P.S. Oczywiście, że widziałem samochód od spodu, lecz chciałem, aby ktoś ewentualnie podzielił się swoim doświadczeniem, czy występują jakieś trudności w odkręceniu filtra olejowego w Toyocie Yaris typu I.

Temat zamykam ( z lekką dozą rozczarowania!)

Kolega Rossi ma za bardzo wybujałe ego.

Pytanie moje było spowodowane chęcią pomocy i nakierowaniem w oparciu o czytany przez niego poradnik z wymiany w II generacji.

Prosić się nie będziemy, jeśli ktoś ma to gdzieś i nie chce wysłuchać do końca.

Na prośbę założyciela zamykam, skoro sobie życzy. Zrobi sam, jak taki Słodowy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności Warunki użytkowania