Gość HumbleHunter Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Witam Od jakiegoś czasu posiadam Opla Corsę B, rocznik daleki, jeszcze sprzed faceliftingu. Ostatnimi czasy bardzo razi mnie wygląd kierownicy. Model dwuramienny: Chciałbym ją wymienić na model, który był stosowany w wersji po faceliftingu: Kierownica ta miała już poduszkę powietrzną (moja jak widać nie), dlatego zamierzałem dokupić zwykłą zaślepkę jako klakson: Niestety szukając pół dnia informacji o tym, czy taka wymiana jest możliwa, nigdzie nie spotkałem się z opinią osoby, która faktycznie coś takiego już robiła i jest w stanie mi powiedzieć coś na 100%. Z tego co wyczytałem kolumny kierownicy w Corsie się nie zmieniały, więc powinno pasować. Chciałbym jednak mieć pewność na podstawie fachowej opinii. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. PS. Przepraszam bardzo jeżeli pomyliłem kategorię, rzadko zdarza mi się pisać na forum, głównie je czytam.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Kierownica z airbagiem ma taśmę pod spodem. Inny jest plastik wokoło stacyjki oraz inna jest stacyjka. Bez poduszki stacyjka idzie ukośnie do góry, z poduszką pod kątem prostym w bok. Montując kierownicę z poduszką nie będzie titka, bo żeby działał potrzebna jest taśma oraz jej właściwe podłączenie.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HumbleHunter Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Czyli nici z tego Dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi