Skocz do zawartości

AUTKO nie odpala


Gość misiekuw
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Posiadam Pontiaca 2,3 i mam problem z odpaleniem silnika tzn.silnik zaczął przerywać , gasnąć włączał się wentylator na chłodnym silniku no i zapalała się kontrolka diagnostyki silnika (chyba tak się nazywa) to kontrolka z wizerunkiem silnika . Teraz zgasła całkiem i silnik milczy . Proszę o pomoc :-(

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Trochę w ciemno, ale na początek sprawdz czujnik temperatury na ECU.

Czy masz złącze OBD czy ALDL? Ile pinów ma złącze diagnostyczne??

 

Niestey nie mam żadnych serwisówek do takiego wynalazku :cry:

 

EDIT:

 

Jezeli złącze 12-pin (ALDL) można spróbować diagnostyki spinaczowej zwierając pin A i B, przekręcając zapłon i licząc błyki kontrolki check.

 

Jeżeli 16 pin, można użyć dowolnego skanera OBD.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wszystko jest wczoraj nawet odpalił , ale razem z wentylatorem i po małym zagrzaniu zgasł , kontrolka silnika też.

 

[ Dodano: 2014-04-06, 09:53 ]

Przepraszam, mam pytanie: w którym miejscu znajduje się czujnik temperatury w pontiacu, który uruchamia wentylator? :-( Nie mogę go zlokalizować :-( . Dziękuję za każdą pomoc :-)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.