Gość artid Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Witam Mój problem dotyczy włącznika świateł mijania. Otóż raz się włączą raz nie. Domyślam się że to wina włącznika (pokrętła z lewej strony pod kratką nawiewu) ale niestety nie wiem jak go wyjąć. Czy może ktoś mi podpowiedzieć jak demontuje się ten wyłącznik w Alhambrze 99r? Pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Są dwa sposoby 1. otwórz drzwi kierowcy ściąg boczna zaślepkę z deski rozdzielczej i wyłącznik jest na zatrzaskach 2. ustaw w pozycje 0 wciśnij cały włącznik i przekręcasz w prawo i powinien wyjść   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artid Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Wyciągnałem ten przełącznik, tzn cały panel z pokrętłami od jasności podświetlenia i wysokości reflektorów. Nie umiem niestety dostać się do środka, podważam zaczepy z tyłu ale nie chce wyjść. Co zrobić żeby go rozebrać a nie połamac? I które przewody odpowiadają za światła mijania? Pytam gdybym nie naprawił wyłącznika to może tymczasowo do zakupu nowego wstawiłbym jakiś prowizoryczny włacznik. Proszę o możliwie szybką pomoc. NIEAKTUALNE Już po kłopocie, wyłącznik naprawiony, włożony i działa jak nowy. Gdyby ktoś potrzebował pomocy to chętnie się podzielę właśnie zdobytą wiedzą.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi