Gość zbigniew007 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 siema wszystkim formułowiczom mam taki problem byłem dzis na regulacji gazu { miałem taki problem że poszarpywał na benzynie na gazie było ok } gazol stwierdził że ustawienie gazu jest ok po podłączeniu kopa pod auto pokazywało że jest słabe ładowanie 13.6 i miernikiem sprawdzał i pokazało mu na aku 13.8 wracając od gazola wiechałem do elektryka po sprawdzeniu miernikiem ładowania okazało sie że ładowanie jest ok 14.2 bez obciązenia a pod obciążeniem 13.9-14.00 v już nie wiem co mam myśleć jeszcze jedno po wyjechaniu od gazola zaczoł palić sie czek przejechałem 50 km dopiero zgasł narazie sie nie zapala jeszcze jedno po podłączeniu tego kompa na gazie jak spuszcze noge z pedału gazu to spadają obroty na 500 i podnoszą na 750 czy to tak jest czy można to polepszyc . pytanko czy jeżdzić jak jest czy podjechać do innego gazownika czy mechannika   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 sprawdzeniu miernikiem ładowania okazało sie że ładowanie jest ok 14.2 bez obciązenia a pod obciążeniem 13.9-14.00 v Tak ma być, chcesz kosztów to grzeb żeby ładowanie było 14,5V - ja bym to olał. zaczoł palić sie czek przejechałem 50 km dopiero zgasł sprawdz błędy, pewnie cos z mieszanką. spadają obroty na 500 i podnoszą na 750 czy to tak jest czy można to polepszyc Do regulacji/naprawy szukaj innego gazownika.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbigniew007 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 wydaje mi sie ze cos sie dzieje z aku bo po nocy napiecie w nim spada do 12.15 jest to roczny aku firmy kager już kiedyś miałem taki przypadek w golfie że dostał zwarcia aku też tej firmy tylko że miał 4 lata i ładowanie zaczeło wariować i spalił mi wkońcu regulator nap. musze sprawdzić czy alternator sie mocno grzeje w poprzednim przypadku grzał sie po przejechaniu 2-3 kilometrów parzył [ Dodano: 2013-12-28, 09:36 ] zapomniałem dodać że z tym ładowaniem jest tak ze jest te 13.90 tylko że nie jest stałe tylko raz jest 13.90 raz 14.00 nie pokazuje stałej wartości ładowania tylko podnosi i opada ładowanie   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 raz jest 13.90 raz 14.00 nie pokazuje stałej wartości ładowania tylko podnosi i opada ładowanie Tobie przeszkadza jedna dziesiąta volta a może to błąd miernika, ja bym zrobił jak Ci radzi kolega wyżej, a wygląda na to że z układem ładowanie i akumulatorem jest wszystko ok. po nocy napiecie w nim spada do 12.15 pewnie masz w samochodzie akumulator o napięciu 12 V więc dlaczego ma być więcej   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbigniew007 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 z tym napieciem i z aku jest wszystko jak dodam gazu tak na 1000 obrotów to napiecie jest 14.10 pod obciązeniem i nie faluje ładowanie . po nowym roku umuwie sie na ustawianie gazu w firmie co ma dobre opinie dodam że poprzedni gazownik wykasował mi błedy z komputera tak powiedział [ Dodano: 2013-12-28, 11:07 ] dzieki wam za info . dodam jeszcze że swierdził ze nie odpina sie na noc klemy nie robi sie samoadaptacji komputera bo to działa tylko na jednopunktowych wtryskach a nie na wielopunkcie   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi