ArKos Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Fotoporadnik montażu radia CB w schowku na rękawiczki - Opel Astra G. /przypis/ 1.Demontujemy "schowek na rękawiczki" i zaślepkę bezpieczników. 2. Po demontażu widzimy ile miejsca mamy na montaż CB. 3. Wycinamy otwory w schowku i zaślepce odpowiadające rozmiarom radyjka. 4. Dorabiamy uchwyty do radia. Wykorzystałem elementy do montażu profili budowlanych. Ważne! Wiercimy jak najwięcej otworów do przykręcenia radia. robimy to symetrycznie. Pomoże to nam w odpowiednim ustawieniu radia przy montażu. Ja tego nie zrobiłem i radio trochę "wyje" co widać na fotce. 5. Przykręcamy uchwyty do zaślepki, a później radio do uchwytów. 6. Montujemy całość i cieszymy się z wykonanej pracy. Na fotkach załączonych widać jeszcze nieprzemyślane wypuszczenie "gruchy". Wystarczy naciąć w jednym miejscu zaślepkę aby kabel puścić dołem. Obecnie grucha leży w schowku w drzwiach. Całość trochę pręży przez nieprzemyślane nawiercenie otworów w uchwytach. Jeśli się dobrze pomyśli nad nimi to radyjko będzie pasować jak ta lala. Nie ma żadnych problemów z głośnością. Akurat radio jest tak wpuszczone że głośnik jest odkryty i "gra na dywanik". Źródło: JJ forum.opel24.com   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi