Skocz do zawartości

mokry dywanik od strony kierowcy

Gość zbigniew007

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zbigniew007

mam problem mam mokry dywanik tam gdzie kierowca dodam jeszcze że odstaje mi uszczelka u góry na przedniej szybie czy to może być że jak zakładali gaz to wepchneli jakąś uszczelke i tamtendy leci woda

czy to może być że jak zakładali gaz to wepchneli jakąś uszczelke i tamtendy leci woda

Uważam, że nie. LPG nie ingeruje we wnętrze - wchodzą raptem 4-6 bardzo cienkich przewodów do przełącznika. Reszta w komorze silnika jest podłączana. Lać może przez uszczelkę szyby i to trzeba sprawdzić.

Gość zbigniew007

a jak kolego to sprawdzić ? ja wpadłem na pomysł że jak przestanie padać to podjadę do tych co wstawiają takie szyby i niech mi przykleją tą uszczelkę albo wymienią

Jeśli szyba była wymieniana i została źle wklejona, to klejenie uszczelki guzik da.

Ja bym zdjął dywanik z podłogi, plastik ze słupka, i poprosił kogoś żeby wiadrem lał w miejscu uszkodzenia uszczelki. Od wewnątrz będzie widać gdzie się wdziera woda. Może też włazić u samej góry w miejscu przykrytym podsufitką i spływać wewnątrz wzmocnienia dachu do słupka.

Gość zbigniew007

dodam że ta uszczelka odstaje na całej szerokości szyby ma takie fałdki i raczej jest od nowości bo strasznie brudzi

[ Dodano: 2013-11-07, 21:04 ]

kolego na tej stronie co podałeś nie ma mojego modelu

• 2 miesiące temu...

kolego zbyszku ty pomagasz mi ja pomogę tobie, tak myślę. Pierwsza sprawa masz szyberdach? Może masz zapchane odpływy albo wężyk gdzieś pęknięty od odpływu pod słupkiem i stąd się leje? Ja miałem tak samo u siebie w golfie lało mi się po bezpiecznikach i całej skrzynce. Myślę że uszczelka szyby raczej nie ale zobacz od którego miejsca masz mokro czy od góry czy z innego miejsca, bo nie masz mokro w całym korytku? Jakby była to uszczelka to fizycznie kokpit powinien być tez wilgotny abo mokry nie? Generalnie trudny temat do usuniecia jak nie znasz przyczyny bo stęchlizną śmierdzi w aucie a wysuszyć ciężko zwłaszcza teraz w zimie i mrozie. Sam to przerabiałem i wiem jak to jest. Daj znać na posta bo sam jestem ciejawy