Skocz do zawartości

Kontrolka ABS - problem przy hamowaniu Opel Vectra 98r.kombi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od jakiegoś czasu mieliśmy problem z kontrolką - załączała się po przejechaniu ok 20 km. Z racji, że jeździliśmy wyłącznie po mieście wyleciał nam ten problem z głowy. Ok tygodnia temu zaczęła zapalać nam się w mieście po przejechaniu nawet km . Jestem umówiona ze swoim mechanikiem na 15 sierpnia.

Czekałabym spokojnie na ten dzień, gdyby nie fakt że wczoraj przed skrzyżowaniem nie zapaliła się kontrolka a auto drgało - miałam problem żeby zahamować - zablokowały się koła- przestraszyłam się. Dziś ponownie miała taka sytuacja miejsce. Pozostaje mi jutro poszukać innego mechanika..

Jaka może być przyczyna ?

Hamulce? czy ABS?

Cały układ hamulcowy - tarcze, klocki itp wymieniane były w grudniu - części nie należało do grupy "najtańszych" . Przejechane mamy od tego czasu gdzieś 3000 tys km .

Będę wdzięczna za podpowiedzi

https://forum.samnaprawiam.com/topic/5215-kontrolka-abs-problem-przy-hamowaniu-opel-vectra-98rkombi/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności Warunki użytkowania