Gość grom546 Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Witam, Prawie rok tamu wymieniałem rozrząd na częściach skf wraz z pompą wody i paski conti. Od tego czasu przejechałem 4 tyś km i odnotowałem ubytki płynu chłodniczego. Parę razy zaglądałem pod spód po zdjęciu osłony było widać kroplę wiszącą na samym spodzie miski olejowej (miska jest koło rozrządu jak wiadomo). Wydaje mi się że widać również zapocenie przy dolnej obudowie rozrządu. Może pompa przepuszcza, mam zamiar to zweryfikować u mechanika. Moje pytanie jest takie, czy po takim czasie (bo przebieg 4k raczej ma małe znaczenie) muszę w przypadku wymiany pompy wymieniać rolki / napinacz ? Bo pasek wymienię, będzie to już jego drugie zdjęcie od momentu założenia. Pasek to ok. 100zł więc wolę nie ryzykować, ale rolki to większy koszt i wydaje mi się że nie ma potrzeby ich ruszać, ale wolę was dopytać. Pozdro   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 czy po takim czasie (bo przebieg 4k raczej ma małe znaczenie) muszę w przypadku wymiany pompy wymieniać rolki / napinacz ? Nie.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobekas85 Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 zlokalizowac wyciek , i ewentualnie pasek wymienic   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grom546 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Jestem po wymianie pompy, puściła uszczelka po 4 tyś... Wymienili mi pompę i pasek rozrządu który ją napędza, był mokry od płynu. Nie wymienili paska który łączy dwa wałki rozrządu. Czy tak może być ? Nie wiem czy był do tej operacji w ogóle demontowany. Pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi