Gość Wasyl Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Jak już to ON Dzięki!   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/4999-czym-przeczy%C5%9Bci%C4%87-uk%C5%82ad-wspomagania-kierownicy/page/2/#findComment-28478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek02 Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 I jak zadziałałeś w temacie Wczoraj u szwagra w Astrze G zaczęło świrować wspomaganie... po czym sie okazało ze jak dolał płynu do się ścięło z tym starym spuścił to co było w układzie i zalał nowym tak jak Arkos podał pokręciliśmy prawo i lewo.... i znowu spuściliśmy to mega syf wyleciał :) zalaliśmy nowym drugi raz i narazie koloru nie zmienił   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/4999-czym-przeczy%C5%9Bci%C4%87-uk%C5%82ad-wspomagania-kierownicy/page/2/#findComment-28531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Romang Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Nie. To czyścidło do silników rozpuszcza nagar i szlam olejowy, którego we wspomaganiu nie ma, bo olej nie pali się tak jak w silniku - nie te warunki pracy, nie ta temperatura.Czyszczenie wspomy to kwestia wypłukania osadów powstałych na skutek tarcia elementów, czyli opiłków. Nic więcej nie trzeba. Jednym słowem: płukanka silnikowa do wspomy to daremny wydatek. Witam, zalogowałem sie na tym forum dzisiaj, troche pochodziłem po tematach i padło akurat na waszą rozmowę w sprawie wspomagania. Temat jest banalnie prosty ale trzeba mieć wiedzę nie teoretyczna ale też praktyczną. ArKos chyba nigdy nie testowałeś tego co mówisz tzn. że płukanka do silnika sie nie nadaje. Nie wiem czy wszystkie sie nadają ale na pewno firmy Forte tak .Poniżej procedura publikowana przez firmę Forte w dziale Biuletyny Techniczne (dostępnym dla profesjonalistów) wymoderowano kryptoreklamę Sposób czyszczenia: 1. Odlać 200 ml starego płynu, uzupełnić poziom płynu za pomocą ½ dawki środka Forté Motor Flush (pełna dawka 400 ml) i przemyć układ wspomagania poprzez obracanie kierownicą od jednego do drugiego położenia krańcowego. Po pewnym czasie będzie można odczuć, że wspomaganie działa nierówno. 2. Spuścić płyn poprzez zdemontowanie dolnej części korpusu układu wspomagania i zebranie płynu. Płyn należy usunąć w odpowiedni sposób. 3. Ponownie napełnić system ½ dawki Forté Motor Flush i uzupełnić zawartość płynem do układu wspomagania kierownicy do minimalnego poziomu. 4. Przez jakiś czas obracać kierownicą od jednego do drugiego położenia krańcowego. Efektem powinno być uzyskanie normalnego działania wspomagania. 5. Spuścić płyn i napełnić system ponownie używając jednego opakowania środka Forté Power Steering Treatment. Uzupełnić zawartość płynem do układu wspomagania kierownicy. Jak uszczelki nie są popekane to jeszcze dodatkowo , jak występują, znikną wycieki bo środek Forte Power Steering Treatment kondycjonuje gumę, przywracając jej pełne właściciwości Jak chcecie to proszę napiszcie na PW przyślę stosowny biuletyn i miejsce gdzie te produkty można kupić.   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/4999-czym-przeczy%C5%9Bci%C4%87-uk%C5%82ad-wspomagania-kierownicy/page/2/#findComment-28888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 ArKos chyba nigdy nie testowałeś tego co mówisz tzn. że płukanka do silnika sie nie nadaje. Podanego przez ciebie nie testowałem. Natomiast jakiś środek Liqui Moly dedykowany do mycia wnętrza silnika spowodował totalne rozszczelnienie się maglownicy i mały wyciek z pompy wspomagania. Odnoszę wrażenie po przeczytaniu twojego postu, że jesteś przedstawicielem/pracownikiem/klakierem tej firmy, więc proponuję, aby zgodnie z regulaminem nie umieszczać linków jako formy kryptoreklamy, tylko po prostu podać link do dokumentu. Nie wiem czy wszystkie sie nadają trzeba mieć wiedzę nie teoretyczna ale też praktyczną. No właśnie... no właśnie...   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/4999-czym-przeczy%C5%9Bci%C4%87-uk%C5%82ad-wspomagania-kierownicy/page/2/#findComment-28889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krhid Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Po przeczytaniu tego postu, też mam wrażenie reklamy przez "akwizytora" Pomijam adres strony w profilu Romang napisał/a:trzeba mieć wiedzę nie teoretyczna ale też praktyczną. No właśnie... no właśnie... Też się pod tym podpisuje ... Nie miałem styczności z produktami tej marki ale może kiedyś zaryzykuję i sam je przetestuje   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/4999-czym-przeczy%C5%9Bci%C4%87-uk%C5%82ad-wspomagania-kierownicy/page/2/#findComment-28895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi