Skocz do zawartości

brak mocy silnka

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

w błędach może nie być znaku , po prostu oszukuje czasami wskazanie i będzie lipa.

Myślisz ze to możliwe ze może oszukiwać , wiesz wymnieniali mi rok temu uszczelke pod głowicą moze wtedy coś przestawili na rozrządzie i tak się dzieje ale najpierw postaram się podmienić przepływke mam znajomego tylko nie wiem czy zechce na chwile się zgodzić wiesz jacy są niektórzy , co byś proponował gdyby nie zechciał ,byłby sens sprawddzić rozrząd u mechanika czy kupić nawet uzywany ale sprawny i zamienić

• Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

jak nie zechce ci dać swojej to niech twoja do siebie wsadzi i zobaczy jak jedzie, czy tak jak na jego.

Byłem dzisiaj u mechanika zeby mi pokazał który element to przepływka stwierdził ze niema ze jest tylko czujnik na wlocie powietrza , sprawdził i powiedział ze coś jest ze zmienną fazą rożrządu nacisną na pełny gaz i wszedł na 5000 obr ,powiedział ze powinien wejść na 7000 ,sam z tym nie poradzę sobie musze mu zostawić do roboty z tym rozrządem, co o tym myślisz ?

[ Dodano: 2013-05-01, 13:33 ]

jak nie zechce ci dać swojej to niech twoja do siebie wsadzi i zobaczy jak jedzie, czy tak jak na jego.

Całe zamieszanie spowodował zatkany tłumik a właściwie katalizator , słyszałem że jest drogi i problem ze wstawieniem łącznika bo przed i za jest sonda lambda masz jakiś pomysł na ten problem a moze wstawić jakiś zamiennik tańszy katalizatora?

Gość automux

I tu jest problem honda jest wyczulona na skład odczytywany za katalizatorem, dziwne że jako błąd nie wywalało tego zjawiska(powinno)

zeby mi pokazał który element to przepływka stwierdził ze niema ze jest tylko czujnik na wlocie powietrza

Czujnik ten to MAP sensor przejmuje role przepływomierza i mierzy podciśnienie w ssącym kolektorze(pewnie go sprawdził mechanior?).

Nie wiem co Ci poradzić ja kiedyś się ratowałem tak w podobnym przypadku, wywaliłem kata i drugą sondę podniosłem na redukcji wyżej aby nie była w strumieniu spalin bezpośrednim i pomogło oszukać komputer, czy wyjdzie u Ciebie nie wiem, trzeba testować by było. ;-)

Gość Anonymous
I tu jest problem honda jest wyczulona na skład odczytywany za katalizatorem, dziwne że jako błąd nie wywalało tego zjawiska(powinno)
zeby mi pokazał który element to przepływka stwierdził ze niema ze jest tylko czujnik na wlocie powietrza

Czujnik ten to MAP sensor przejmuje role przepływomierza i mierzy podciśnienie w ssącym kolektorze(pewnie go sprawdził mechanior?).

Nie wiem co Ci poradzić ja kiedyś się ratowałem tak w podobnym przypadku, wywaliłem kata i drugą sondę podniosłem na redukcji wyżej aby nie była w strumieniu spalin bezpośrednim i pomogło oszukać komputer, czy wyjdzie u Ciebie nie wiem, trzeba testować by było. ;-)

Jeśli wywale kata to czy na przegladzie nie przyczepi się diagnosta że go niema?Czy wystarczy wtedy nadspawać tulejke z gwintem pot sonde ,tak z 8 mm do tej co jest bo mam taką tulejke.

Gość Anonymous
andrzej66, Wstaw strumienice zamiast katalizatora, albo go jak to mówią wybebesz :-P:-D

ale jak wywale katalizator czy na przegladzie się nie przyczepi ?

Gość automux

U nas nie sprawdzają, a u was nie wiem jak jest. po niedzieli mam BMW po wywaleniu katów też będę wstawiał na 2 banki tulejki (zobaczymy czy coś to da)

Kup w jakimś motoryzacyjnym tłumik przelotowy w obudowie kata i niech ktoś Ci to porządnie wspawa "jednym ciągiem" co by nie podpadało na przeglądzie i heja ;-)

Jeżeli silnik jest w dobrej kondycji to mimo sprawdzenia auta analizatorem spalin, może nie wykryć jego braku ;-)

W strumiennice w miejscu kata bym się nie bawił... ale to dłuższy temat - mający tyle samo zwolenników co przeciwników ;) ...

Na pewno nie wybebeszaj go i nie zostawiaj pustej puszki, auto przy przyspieszaniu może mieć dość irytujący metaliczny dźwięk rodem z rajdówki WRC ...