Gość grom546 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Witam Miałem wymieniane uszczelniacze zaworowe. Dzisiaj z nudów oglądałem sobie fakturę i sprawdzałem numery i okazuje się ze uszczelniacze o numerze 12-31306-12 które mam na fakturze pasują do silnika Audi A2 1.4, a u mnie powinny być o numerze 12-31306-01 bo mam silnik 1.6. Teraz pytanie czy mechanik coś spieprzył, jak bardzo i czym to grozi ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Może wystąpił tylko błąd w pisaniu faktury.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grom546 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Cholera mam nadzieję ale tego się już nie dowiem. Na razie przejechałem ponad 1000km i oleju nic ubyło ale uszczelniacze nieznacznie się różnią: od 1.4 wymiary: 6X8.8/12.2X9.5 mm od 1.6 wymiary: 6X8.8/12.2X9.7 mm Pójdę jutro przekopię garaż i poszukam pudełka, może gdzieś jest. Pudełka nie znalazłem, ale mechanik mówi że wszystko pasowało i jest git ...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil55 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 dzisiaj gadałem z gościem do którego daje głowice i nie powinno się nic dziać złego w twoim silniku przez inne uszczelniacze... a może poprostu bład w druku   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grom546 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Hej! Rozmawiałem z hurtownią w której części były brane, Vega-Motor (wreszcie udało mi się dodzwonić) . Tam Pan powiedział że te uszczelniacze są zamienne z uszczelniaczami z końcówką -01 i jeszcze jakimiś dwoma innymi końcówkami. Więc wygląda na to że wszystko ok. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi