Gość Maniek18 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam: od pewnego czasu występują w mojej Zafirze falujące obroty na biegu jałowym w zakresach 500 obrotów do 2000 obrotów. Kiedy schodzi w dolny zakres obrotów czasami zgaśnie. Chciałbym zaznaczyć że przepustnice już wyczyściłem, wymieniłem świece zapłonowe i listwe z cewkami. Problem dotyczy samochodu Opel Zafira 18 silnik X18XE1 - 85 KW - 115 Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc byłbym wdzięczny.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 silnik krokowy   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchpal Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Sprawdz silniczek krokowy,i przewody podciśnienia do kolektora.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość deck4 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Panowie a czy w tym silniku, krokowy nie jest zintegrowany z przepustnica ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Panowie a czy w tym silniku, krokowy nie jest zintegrowany z przepustnica ? Może i jest niech zobaczy co tam ma.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Nie jest. To odrębny element.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość deck4 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 No patrz, mam ten sam silnik i całe życie myślałem że jest zintegrowany no cóż...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 c20ne od zawsze ma zewnętrznego krokowca.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość deck4 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ale w temacie jest mowa chyba o X18XE1 ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemek88 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Kolego przyczyna falujących obrotów może być wiele rzeczy . Na przykład może to być komputer sterujący pracą silnika. może to EGR. a może jakiś czujnik który zawodzi. A był podpinany pod komputer??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi