Gość lecho Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Witam -mam problem z interpretacją kostki którą trzeba mostkować w mojej Corsie 1.4 8v z 1995 rok po zamianie skrzyni na manual i nie mogę znaleść sterownika z automatu aby go wypiąć bo rozrusznik nie zaskoczy oraz które przewody odpowiadają za wsteczne światła ,daje fotke bardzo proszę o pomoc bo autko stoi ,a moi znajomi mechanicy stwierdzili że jak dałem rady wymienić skrzynie to i z tym sobie poradze a ja jestem tutaj zielony ---POMOCY--- [ Dodano: 2013-01-13, 13:09 ] SORY- ale fotki nie mogę dodać-jest dwie kostki wychodzące ze skrzyni jedna do selektora druga ze skrzyni i niewiem jak sprawdzić ,które przewody   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wasyl Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Pozycjoner zmostkuj na P i będzie kręcił   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Lub zmostkować na N.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lecho Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 czyli rozkręcić go i zobaczyć które ścieżki odpowiadają za P lub N i ich połączyć a z wstecznym zrobić tak samo   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Starczy miernikiem sprawdzić na selektorze skrzyni które kolory zwiera na P i na N i te kolory pomostkować w wiązce silnika.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaco204 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Witam. Mam corsę na manualu i 1.4nz. I Będę wymieniał silnik z corsy takiej samej tylko z automatem. Skrzynia zostaje manualna. Na co muszę się przygotować? Dzięki za odpowiedź   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Na nic. Silniki są takie same. Trzeba tylko w tym z automatu odkręcić wieniec zębaty i przykręcić koło zamachowe z silnika od manualnej.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaco204 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 a komputer z wiązką jak będzie od tego silnika z automatem to nic nie będzie przeszkadzało   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Wiązka jest inna - ma dodatkowy wtyk do instalacji skrzyni. Silnik nie odpali (rozrusznik nie będzie kręcił) i nie będzie jak podłączyć wstecznych świateł (brak wtyczki na wyłącznik wstecznego). Zostaw starą wiązkę bo nową trzeba przerabiać.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaco204 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 a komputer moze byc ten z automata? bo tak bede mial problem z imo i nie wiadomo czy wogole odpali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi