Gość czypic5 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Posiadam Seata Cordobe 2000r. Przestało świecić lewe światło wsteczne w klapie i zamek centralny nie zamyka klapy. Kable w klapie które najczęściej padają czyli te w gumach w klapie sprawdziłem. Są OK. Prześledziłem kable z lewej strony aż do kostki pod podłogą drzwi pasażera (lewych) prądu w kostce brak??? prześledziłem dalej te kabelki (czarny z czerwonym wyróżnikiem i szary z białym) aż do puszki bezpieczników i wchodzą niestety w jakąś "grubą" wiązkę pod kierownicą. Nie wiem co dalej. Może przekaźnik??? POMOCY   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Czekaj bo nie kumam. Otwieranie jest przy użyciu siłownika tak jak w Nexii czy chodzi ci o otwieranie centralnym zamkiem?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czypic5 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Otwieranie centralnym zamkiem>>>   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 To zdejmij tapicerke klapy i zobacz czy we wtyczce siłownika pojawia się napięcie i masa. Siłownik może nie żyć.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czypic5 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Zamek sprawdziłem. Podłączyłem go na krótko i działa normalnie jak dostanie napięcie zamyka i po odłączeniu otwiera się   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 No to albo napięcie znika albo masa. Bardziej masa bo: Przestało świecić lewe światło wsteczne w klapie i zamek centralny nie zamyka klapy   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czypic5 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Dlaczego więc nie ma pradu w kostce pod podłogą drzwi pasażera i gdzie szukać masy??   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 NAJPIERW wtyczkę trzeba sprawdzić i oprawkę żarówki, czy jest masa. Jak nie ma to po kolorze przewodu iść aż się dojdzie.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi