Gość Azahiel Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Witam miałem zamiar wymienić filtr paliwa -ale poniosłem porażkę,i teraz jestem w kropce nie wiem co dalej robić .Może ktoś miał podobny problem ? moje pytanie to- czy przy takim zerwaniu(skręconego ) przewodu paliwowego (zdjęcia poniżej ) muszę wymieniać cały ? czy jest szansa podmiany tylko jakiejś części przewodu i połączenie tego w całość ,pierwszy raz mi wyszły takie cyrki podczas wymiany filtra paliwa. Macie może inne bardziej przy ziemskie - metody naprawy ,podmiany, pilnie ,czekam na propozycje naprawy !   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 DORAŹNIE: Brzeszczotem obciąć poskręcane kawałki miedzianego przewodu, kawałek zbrojonego przewodu paliwowego wcisnąć na metalowe przewody po ich uprzedni posmarowaniu olejem (dla łatwiejszego wsuwania) i z każdej strony na 2 cybanty złapać. PEWNIE: kupić odcinek przewodu hamulcowego za kilka zł i wymienić. Wkrętki powinny być standardowe, albo M10 albo M12.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Azahiel Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Witam dzięki za podpowiedz ale w miejscu skręcenia-zerwania, nawet nie ma opcji użycia brzeszczota,mało miejsca -brak dostępu ...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Nożyce do blachy i obkręcać, żeby wyrównać końcówkę.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi