Gość nycer Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Witam wszystkich! Mam poważny problem a mianowicie moja Honda Civic z silnikiem d15b2 przy bardzo spokojnej jeździe spala około 10-11 litrów benzyny na 100km a przy tym od 2500 obrotów w ogóle niema mocy. Silnik odpala na dotyk, ładnie wchodzi na obroty, na biegu jałowym obroty nie falują Czym może to być spowodowane? Co robić? Pozdrawiam Daniel 'nycer'   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Problem jaki opisujesz był wielokrotnie opisywany na forum wystarczy użyć wyszukiwarki, a ja przyjrzał bym się czujnikowi temperatury, układowi wydechowemu czy nie jest zapchany, sonda lambda czy pracuje poprawnie.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nycer Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Problem jaki opisujesz był wielokrotnie opisywany na forum wystarczy użyć wyszukiwarki Niestety nie mogę się z tym zgodzić, po wpisanie w wyszukiwarkę kluczowych słów nie znalazłem ani jednego tematu, który by pasował do moich objawów. Chyba, że źle szukałem co nie jest wykluczone, więc jeśli jest takowy temat na tym forum bardzo proszę o podanie linka. Dziękuję i pozdrawiam Daniel 'nycer'   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Może nie do Twojego modelu samochodu ale można się tym posiłkować i nie pisz mi że nie ma, masz pierwsze z brzegu http://forum.samnaprawiam.com/wysokie-spalanie-astra-f-x14xe-brak-mocy-strzela-na-lpg-vt3983.htm?highlight=du%BFe+spalanie http://forum.samnaprawiam.com/toledo-1l-2e-duzo-pali-vt3375.htm?highlight=du%BFe+spalanie http://forum.samnaprawiam.com/duze-spalanie-we-fiacie-punto-vt1497.htm?highlight=du%BFe+spalanie Zasada pracy i sterowania silnika czy to Fiat, Opel a nawet Honda jest taka sama.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nycer Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Po odłączeniu sondy lambda samochód trochę odżył ale za to zaczął palić jeszcze więcej... przejechałem jakieś 7 km i ubyło mi około 1/4 baku :0 i tu pojawia się pytanie czy po wymianie sondy lambda na nową jest szansa że samochód zacznie jeździć i palić normalnie? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam [ Dodano: 2012-07-11, 23:37 ] Czy ktoś może mi na to odpowiedzieć?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Po odłączeniu sondy lambda samochód trochę odżył ale za to zaczął palić jeszcze więce Nie odpinać sondy tylko podłączyć multimetr i sprawdzić poprawność jej działania, wtedy wymieniać albo szukać przyczyn. W poradnikach masz jak sprawdzić skład mieszanki za pomocą miernika lub oscyloskopu podpinając do sondy. Jeżeli nie wiesz do jakich kolorów się podpiąć napisz jakie masz bo honda może mieć inne jak w standardzie.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nycer Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Po odłączeniu sondy lambda samochód trochę odżył ale za to zaczął palić jeszcze więce Jeżeli nie wiesz do jakich kolorów się podpiąć napisz jakie masz bo honda może mieć inne jak w standardzie. W mojej hondzie sonda jest jednoprzewodowa. Znalazłem w poradach jak sprawdzić sondę więc dokonam pomiarów i się zobaczy. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Daniel 'nycer' [ Dodano: 2012-08-08, 11:43 ] Dokonałem pomiarów i okazało się, że sonda pokazuje napięcia w granicach 1 mV czyli dużo za mało... Kupiłem sondę ngk, wymieniłem i się zobaczy czy będzie mniej palił ale czuć że moja honda odżyła... Pozdrawiam Daniel 'nycer'   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi