Gość nycer Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Witam wszystkich! Ponieważ moje radyjko cd/mp3 JVC zaczęło okazywać ze jego czas się kończy zacząłem poszukiwać jakiegoś radia niekoniecznie markowego i tu pojawia się pytanie czy zakup radia typu Peiying czy coś w tym stylu ma jakiś sens? W przypadku gdy miałbym możliwość podpięcia pendrive'a nie potrzebowałbym już odtwarzacza płyt. A widziałem na allegro radia nie markowe z usb bez płyt nawet do 100 zł. Oczywiście bardzo ważne żeby te radio w połączeniu z głośnikami trójdrożnymi blaupunkt, wzmacniaczem blaupunkt oraz subwooferem mac audio które na chwilę obecną posiadam (i z których jestem bardzo zadowolony) dalej przyzwoicie współgrało tzn żeby nie było jakiś zniekształceń i innych tego typu niefajnych rzeczy. Za wszystkie odpowiedzi i porady z góry dziękuję. Pozdrawiam Daniel 'nycer'   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 czy zakup radia typu Peiying czy coś w tym stylu ma jakiś sens? Nie, nie ma sensu. Układ jest tak dobry, jak jego najsłabszy element.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nycer Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 czy zakup radia typu Peiying czy coś w tym stylu ma jakiś sens? Układ jest tak dobry, jak jego najsłabszy element. Co masz na myśli? To że będzie źle grało czy że długo nie wytrzyma?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość silvo44 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 że będzie źle grało czy że długo nie wytrzyma? ..i jedno i drugie - ja czasem polecam nawet takie ,,wynalazki'' ale nie z wypasionym sprzętem odsłuchowym .. Tu musiałbyś juz zainwestować- nawet 4 stówy bo poniżej są bez USB .. A o SD nie ma co marzyć.. Taki Peiying ma na pewno SD - jeszcze lepsza opcja od USB - nośnik jest schowany ..   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nycer Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 A jakie ewentualne "wynalazki" bez usb i bez sd mógłbyś polecić. Czy bardziej mam się rozejrzeć za jakąś markową używką również bez usb i bez sd? Ponieważ kryzys i mnie dotkną i na chwilę obecną nie dam rady się szarpnąć na jakieś nowe markowe radio z usb. Nie mam pojęcia kiedy moje radio do końca odmówi współpracy a jazda bez radia to nie jazda więc coś muszę kupić...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Chińskie wynalazki mają to do siebie, że siadają procesory, przyciski się gubią, wciskasz 1 a odpala się 2 albo 3. Druga sprawa to wzmacniacz. Najtańszy JVC będzie grać lepiej niż najdroższy chińczyk... Bas jak w starych Unitrach Miałem kiedyś Radio Dalco. Po roku już nie łapał płyt a żeby zmienić piosenkę musiałem używać pilota bo panel był na tyle niesprawny, że... ach szkoda gadać. Bas był obcięty nawet przy wyjściu na skrzynię basową, nie wspominając o basie w głośnikach.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nycer Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 O Dalco też słyszałem, kolega takie miał i strasznie na nie narzekał... więc się z tym zgodzę w 100% Wracając do tematu mojego radia domyślam się że najlepiej będzie kupić markową używkę, czy się mylę i jest jakaś alternatywa?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 A po co używkę? http://allegro.pl/jvc-kd-x30-usb-2xaux-hurt-sklep-fv-2012-promocja-i2423724889.html JVC z USB za 219zł. Wyjście na wzmacniacz jest. Nic więcej nie trzeba.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nycer Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 A po co używkę? JVC z USB za 219zł. Wyjście na wzmacniacz jest. Nic więcej nie trzeba. A po co używkę? a po to że radio + wysyłka = 240 zł a jak już wspomniałem wcześniej, na chwilę obecną nie mogę sobie pozwolić za zakup radia za 240zł. Pomimo, że radio jest super w 110% odpowiadające moim potrzebom a cena bardzo atrakcyjna. Mimo wszystko dziękuję   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi