Gość Damianos2209 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Witam posiada moja siostra Astra G 20 DL 16v Brak mocy przy 100 km/h zapala sie czek i sie włącza tryb awaryjny . pokazuje błąd: Regulacjia ciśnienia doładowania i System recykulacji spalin . podłożyłem 3 zaworki ,EGR przeczyściłem , sprawdziłem wężyki czy dziury nie ma , filter paliwa nowy , filter powietrza nowy prosze o pomoc .   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Czyszczenie EGR może nie pomóc, to że go wyczyścisz to tylko powierzchownie a w środku będzie nadal zawalony sadzą a nawet może być zawór zatarty a skoro łapie błąd zaworu to prawie na 100 % jest on do wymiany, warto by było go podmienić na sprawny w celu sprawdzenia.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Regulacjia ciśnienia doładowania i System recykulacji spalin Cisnienie zbyt niskie czy za wysokie?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damianos2209 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zawor juz nowy siedzi zaznaczam bez intekrulera ten samochod jest . obiawy dalej te same ...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Sprawdź ciśnienie doładowania manometrem albo podepnij pod kompa, sprawdzić okablowanie i czujnik ciśnienia absolutnego. Tu masz artykuł o czujnikach jak jesteś ciekaw poczytaj http://www.intercars.com.pl/pliki/PLK/DT39www.pdf   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr54 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Proponowałbym sprawdzenie pompy wakum.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi