Skocz do zawartości

powaznie przegrzewajacy sie uklad chlodzenia PILNE!

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam mam bardzo powazny problem z ukladem chlodzenia, po rozgrzaniu samochodu do 90 dochodzi na srodek wskaznikiem a potem do 100C nastepnie za 100C az do czerwonego pola i wlewalem plyn oplukalem wszystkie kanaly z resztek starego plynu i wody, oczywiscie nowy termostat pompa wody a czujnik temperatury wymieniany byl w tamtym roku otoz wentylator chl. Zalacza sie dopiero jak wskaznik wejdzie na czerwone pole lub tez wogole, uklad juz odpowietrzany byl setki razy na postoju na goracym silniku przez specjalny zaworek na kolektorze dolotowym, co mam robic? Bo troche irytuje mnie jak z tego zaworka znow uchodzi powietrze pokazuje sie plyn zakrecam i znow to samo, dodam jeszcze jedna kwestie ze w zbiorniczku wyrownawczym z gornej malej rurki gdzie plyn wlewa sie do zbiornika w czasie goracego silnika puszcza plyn do zbiorniczka z bombelkami z zamknietym zbiorniczkiem a nastepnie wciaga spowrotem do chlodnicy a tak byc nie powinno? Czy to moze byc ta uszczelka glowicy? Oczywiscie zaczelo to sie dziac po wymianie rozrzadu pompy wody i termostatu, prosze o pilna pomoc!!!! Odp gg: 9845777

Czy to moze byc ta uszczelka glowicy?

<html> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <style type="text/css"> <!-- body,td,th { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; color: #000000