Gość kucyk2184 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Witam! Posiadam Asię H z 2005 roku. Od pewnego czasu dostrzegłem pewną usterkę. Podczas jazdy po puszczeniu gazu i ponownym wciśnięciu pojawia się szarpnięcie na każdym biegu. Przy ciągłym trzymaniu gazu tego problemu nie ma. Co może być przyczyną? Na forum wyczytałem,że może gdzieś łapać lewe powietrze. Ponoć najlepiej sprawdzić kolektor ssący. Czy ktoś wie jak go rozebrać? Przydałby się jakieś fotki. Pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Na forum wyczytałem,że może gdzieś łapać lewe powietrze Odpalić auto i zostawić na biegu jałowym spryskać samostartem okolice przepustnicy jak łapie lewe powietrze to wciągnie samostart i będą wzrastały obroty.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kucyk2184 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Czy pryskając samostartem trzeba cokolwiek rozbierać??   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Czy pryskając samostartem trzeba cokolwiek rozbierać?? Nie, tryskasz na połączenia wszystkich elementów i słuchasz czy silnik zmienia obroty   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marom Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 kucyk2184, kucyk2184, czy udało się wyeliminować problem z szarpaniem przy puszczaniu gazu ??   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi