Gość tigra88 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 tigra zaczela swirowac- zanim pojechała do mechanika , odpalala za ktoryms razem-wina rozrusznika-zostal zrobiony. dlugo sie nie nacieszylam - nie zdarzyla sie zapalic kontorolka rezerwy paliwa nagle zgasł. wczesniej sie zdarzylo tez raz ale zalałam pełny bak i było ok, dopuki znow nie zjechał nizej... w tym momencie nawet nie odpala, wczoraj zostalo spuszczone paliwo i zalane nowym-swiezym.. myslalam ze to przyczyna paliwa.. pojezdzilo z 10 km i znow nagle zgasło. przy odpalaniu słychac pomkę - wiec co moze byc przyczyną?? dodam, ze ostatnio z wydechu wyplywała woda, zostawała kałuza.. tigra po regeneracji rozrusznika, wymianie filtru paliwa   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malinka Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 zostalo spuszczone paliwo i zalane nowym-swiezym.. Mam pytanie- po jakim czasie paliwo traci swoją świeżość i kiedy należy je spuścić?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 po jakim czasie paliwo traci swoją świeżość i kiedy należy je spuścić? Rok? 2 lata? Mój kadet stał 6 miesięcy w garażu czyli cały okres jesienno-zimowy, zapalił od strzała i targał asfalt jak zwykle. Żadnej straty mocy ani problemów. przy odpalaniu słychac pomkę Ale to nie znaczy, że jest sprawna. Może być przytarta i po jakimś czasie pracy po prostu staje. Najpewniej sprawdzić, czy na listwie wtryskowej jest książkowe 2.0-2.2bara cisnienia paliwa. ostatnio z wydechu wyplywała woda, zostawała kałuza.. Też tak mam. To wina jakości paliwa. Dla pewności można na pełny zbiornik paliwa wlać litr denaturatu - on zwiąże wode i wybierze ją ze zbiornika.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tigra88 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 przy odpalaniu słychac pomkę Ale to nie znaczy, że jest sprawna. Może być przytarta i po jakimś czasie pracy po prostu staje. Najpewniej sprawdzić, czy na listwie wtryskowej jest książkowe 2.0-2.2bara cisnienia paliwa. sprawdzana byla, jest ok ... wczoraj wykazalo blad 29 - przekaznik pompy paliwa-niskie napiecie wymieniony przekaznik - dalej to samo..................   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malinka Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 może od razu jedź do mojego mechaniora jest przefajny! skąd jesteś?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi