Skocz do zawartości

opel tigra - nie odpala

Gość tigra88

Rekomendowane odpowiedzi

tigra zaczela swirowac- zanim pojechała do mechanika , odpalala za ktoryms razem-wina rozrusznika-zostal zrobiony. dlugo sie nie nacieszylam - nie zdarzyla sie zapalic kontorolka

rezerwy paliwa nagle zgasł. wczesniej sie zdarzylo tez raz ale zalałam pełny bak i było ok, dopuki znow nie zjechał nizej...

w tym momencie nawet nie odpala, wczoraj zostalo spuszczone paliwo i zalane nowym-swiezym.. myslalam ze to przyczyna paliwa.. pojezdzilo z 10 km i znow nagle zgasło. przy odpalaniu słychac pomkę - wiec co moze byc przyczyną??

dodam, ze ostatnio z wydechu wyplywała woda, zostawała kałuza..

tigra po regeneracji rozrusznika, wymianie filtru paliwa

zostalo spuszczone paliwo i zalane nowym-swiezym..

Mam pytanie- po jakim czasie paliwo traci swoją świeżość i kiedy należy je spuścić? :roll:

po jakim czasie paliwo traci swoją świeżość i kiedy należy je spuścić?

Rok? 2 lata?

Mój kadet stał 6 miesięcy w garażu czyli cały okres jesienno-zimowy, zapalił od strzała i targał asfalt jak zwykle. Żadnej straty mocy ani problemów.

przy odpalaniu słychac pomkę

Ale to nie znaczy, że jest sprawna. Może być przytarta i po jakimś czasie pracy po prostu staje. Najpewniej sprawdzić, czy na listwie wtryskowej jest książkowe 2.0-2.2bara cisnienia paliwa.

ostatnio z wydechu wyplywała woda, zostawała kałuza..

Też tak mam. To wina jakości paliwa. Dla pewności można na pełny zbiornik paliwa wlać litr denaturatu - on zwiąże wode i wybierze ją ze zbiornika.

przy odpalaniu słychac pomkę

Ale to nie znaczy, że jest sprawna. Może być przytarta i po jakimś czasie pracy po prostu staje. Najpewniej sprawdzić, czy na listwie wtryskowej jest książkowe 2.0-2.2bara cisnienia paliwa.

sprawdzana byla, jest ok ...

wczoraj wykazalo blad 29 - przekaznik pompy paliwa-niskie napiecie

wymieniony przekaznik - dalej to samo..................