Gość gizmo82 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Witam wszystkich i prosze o pomoc lub jakieś logiczne rozwiązanie mojego problemu,otóż sprawa dotyczy kodu błedu 35-silnik krokowy,co jakiś czas mi go wywala,z samochodem nic się nie dzieje a przynajmniej nie zauważyłem żadnych zmian,czek zaświeca się tylko na biegu jałowym po 30 sekundach,dziwne bo podczas jazdy nie świruje,jak dotychczas to problem rozwiązywałem w ten sposób iż kasowałem błąd przez odpięcie bateri i starałem się nie stać dłużej na światłach niż 30 sekund no ale ma to swoje minusy spalanie wzrosło dość sporo i dalej to jest usuwanie skutku a nie przyczyny,silnik krokowy ma pół roku więc raczej to nie jego wina.Może ktoś z mobili miał podobny problem i wie jak go rozwiązać   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 dziwne bo podczas jazdy nie świruje Bo krokowy zajmuje sie tylko biegiem jałowym. Może ktoś z mobili miał podobny problem i wie jak go rozwiązać? Może ktoś ruszał zderzak przepustnicy. Chodzi o to skrzydełko ze śrubeczką regulacyjną - powinna tam być nie naruszona plamka farby. Jeśli są ślady ruszania, to może być to.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gizmo82 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Arkos nie wiem czy cie dobrze rozumiem ale chodzi ci chyba o przepustnice? a ona jest na dwóch śrubkach przymocowana i regulacji żadnej tam nie widze.w poniedziałek mam 800 km do przejechania do teściowej i wolałbym jakoś rozwzać ten problem z pomocą takich fachowców.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 nie wiem czy cie dobrze rozumiem ale chodzi ci chyba o przepustnice Tak Na pierwszym schemacie z linka, element 20 (sruba do regulacji wychylenia przepustnicy), jesli element 22 nie jest ruszony (zaslepka) to nic przy tym nie grzeb. http://automatyka.ndl.pl/opel/podzespoly/wtrysk/wtrysk.htm Zdejmij plastikowa pokrywe (2 sruby na krzyzowy) i sprawdz czy przepustnica jest czysta. Jesli nie to trzeba to porzadnie wymyc (silniczek krokowy tez)   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gizmo82 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 szymon jesteś boski Masz dziewczyne?Bo mam żone na zbyciu w zamian za twoją pomoc rzecz jasna.Dziekuje za pomoc w rozwiązaniu problemu,na was to można liczyć   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Bo mam żone na zbyciu w zamian za twoją pomoc rzecz jasna. no no gratuluję nowemu nabywcy   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Kara boska... Nie chciałbym mieć dwóch teściowych   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Mam dziewczyne   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi