Gość izabela1963 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Witam! Mam problem z tylnym lewym światłem w OPLU CORSIE r1996.Żarówki dobre a lewe nie świeci. Może to bezpiecznik? Nie wiem gdzie jest ten od tylnego . Proszę o pomoc   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Może to bezpiecznik? Może sprawdź czy masz światło pozycyjne przednie lewe powinny być na jednym bezpieczniku. A jeżeli chcesz go sprawdzić to jest bezpiecznik F8, czyli pod kierownicą osłona do zdjęcia i w górnym szeregu ósmy od lewej.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość izabela1963 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Dziękuję! Sprawdzę.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek02 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 .Żarówki dobre a lewe nie świeci. A po czym wnioskujesz ze żarówka dobra Widać "gołym" okiem dla pewności podmień na nowa ale taka sama żarówkę, możliwe ze styki żarówka/oprawka są zaśniedziałe, ewent tak jak napisał automux sprawdź bezpiecznik jeśli wszystko będzie OK a światła dalej nie będzie próbówka/miernik w dłoń i trzeba będzie sprawdzić czy prąd dochodzi to lampy   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Witam! Mam problem z tylnym lewym światłem w OPLU CORSIE r1996.Żarówki dobre a lewe nie świeci. Może to bezpiecznik? Nie wiem gdzie jest ten od tylnego . Proszę o pomoc Fajnie by było jak byś napisała które światło Ci nie świeci stop, postuj, a może kierunek   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piwo Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Też miałem ten problem. Brak prawego tylniego światła, pozostałe były. Miernik pokazywał napięcie ok. 11.6V na tym świetle ale jak władałem żarówkę to nie świeciła(?). Okazało się,że poszedł kabel przy światełku tablicy rejestracyjnej przy samej wsuwce do światełka. U mnie kabel do światła prawego idzie od "głównej wiązki" do światła tablicy rejestracyjnej a potem do lprawego. Jako, że osłona tych kabelków pękła to poszedł z czasem kabel. Wiadomo pod zderzakiem podczas deszczu sucho nie jest. Mam tylko takie pytanko. Dlaczego miernik pokazał napięcie, a żarówka nie świeciła? Czy dlatego, że w miejscu pęknięcia kabli było mokro i napięcie "przeskoczył”?. Miernik to wychwycił, a żarówka nie????   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi