Gość brysiek232 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 mam problem ze spalaniem a spalanie kosmicznie wzrosło bo na 10litrach paliwa zona robi do 70 km no i co najlepsze na wciśniętym ssaniu podczas jazdy auto potrafi się zalać i ciężko się nim jedzie bo szarpie i niema mocy żeby jechać a przy prętkości 80 usterka mija autem nie szarpie i ma chęć się rozpędzić   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 na 10litrach paliwa zona robi do 70 km no i co najlepsze na wciśniętym ssaniu Mam seicento z tym silnikiem i nie ma ssania na linkę więc nie wiem co ty tam masz ... jeżeli już sprawdź poprawność działania sondy lambda.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Robert, ale: problem z duzym spalaniem fiat cc 900 Tam jest gaźnik. Na mój gust to wypadałoby przejrzec układ zapłonowy (kopułka, palec, świece i przewody) i sprawdzić regulację gaźnika. Chyba, że długo się grzeje to wiadomo czemu żre - termostat.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Tam jest gaźnik. Już doczytałem były takie wersje silnikowe: 903 ccm na gaźniku ma 41 KM 903 ccm na wtrysku ma 39 KM 899 ccm na gaźniku ma 41 KM 899 ccm na wtrysku ma 39 KM do maja 1993 r miały pojemność 903ccm a od maja 1993 roku miały 899ccm(od nr nadwozia 164231) Zmniejszono pojemność po to aby zmieścić się w grupie niższej podatkowej i ubezpieczeniowej. Tak więc cofam co napisałem z sonda jeżeli masz ssanie ręczne masz na gaźniku więc patrz post Arkosa   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek02 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Ja od siebie dodam, sprawdzić czy któraś ze szczek bądź klocki hamulcowe odbijają... ostatnio w Tico mamy było podobnie tylne lewe koło hamowało zaczął nagle palić 10 l/ 100km brysiek232 jak rozpędzisz auto nie czuć żeby go "hamowało" jadąc na luzie??? ewent podnieś każda stronę i sprawdź organoleptycznie kręcąc kołem w powietrzu To co Arkos napisał powyżej także warto sprawdzić   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi