ArKos Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Postanowiłem zmajstrować sobie rozpórkę i chcę się tym z wami podzielić. Potrzebne rzeczy : * rurka - w moim przypadku średnica 25 mm * blacha 4mm * kątówka * spawarka * trochę farby * nożyczki * tektura Zaczynamy od zrobienia modelu uchwytu z tektury, im dokładniejszy model tym mniej potem szlifowania ( niestety nie mam fotek modelu ) następnie odrysowujemy go na blasze bardzo dokładnie i wycinamy , tu jest sporo męczarni ale ja dałem radę to i wy dacie, musicie zrobić 2 takie uchwyty: Teraz bierzemy rurkę i musimy ja odpowiednio wyprofilować ja w tym celu nacinałem ją giąłem i spawałem, musiałem tak zrobić tylko w 2 miejscach bo znalazłem taką która na końcach była juz zagięta: Następnie oczyściłem wszystko ze starej farby: Przygotowałem do spawania uchwyty, przykręciłem je na miejsce wszystko dookoła osłoniłem, gaśnica przy nodze i mały spaw tylko żeby przyłapać (robiłem to na aucie- strach jak...) Potem zdjąłem wszystko i porządnie pospawałem. Już tylko malowanie podkładem i chrom: A to efekt: Autor: hayboss Źródło: http://www.hcforum.pl   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi