Gość Krys1 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witajcie... może i wy mi pomożecie rozwiązać mój problem. Mam vectre 2.0 Dth 101km.. i Gdy samochód postoi 3 noce to zapali i pochodzi z 2 sek. i zgśnie potem muszę długo długo kręcić aby odpaliła.. Gdy postoi 1 noc to bez problemu chodzi gdy 2 noce to tak zapali popracuje nierówno ale nie zgaśńie. Robiona była pompa-miała zatarty zaworek dawkujacy paliwo Założony zaworek zwrotny na przewodzie paliwowym aby sie paliwo nie cofało Zmienione przelewy i trójniki Wygląda na to jakby gdzieś sie zapowitrzało Dodam ze przy każdym zapaleniu puszcze lekki czarny dymek Przebieg to ponad 230 tys.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Wygląda na to jakby gdzieś sie zapowitrzało Wszystko na to wskazuje, okolice filtra? przyłacza do pompy. Pamietaj ze powrót tez powinien byc szczelny. Ewentualnie ktoras swieca? Dodam ze przy każdym zapaleniu puszcze lekki czarny dymek To jest normalne, tym sie nie przejmuj. Szukaj nieszczelnosci lub swiece   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krys1 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Filtr raczej chyba szczelny gdyż kupiłem wąż i połączyłem dwa przewody paliwowe które wchodzą do filtra,czyli pominełem go i zostawiłem na 3 noce i ten sam efekt... Ze świecami nic nie sprawdzałem ale kontrolka się włańcza no i żadnego błedu nie wywala na kompie Też podejżewam nieszczelność tylko teraz gdzie to szukać   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek02 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Mój sasiad miał też taki przypadek... tylko on zostawił auto z gorki to nie cofało sie do bako paliwo a jak na płaskim to po nocy już zapowietrzyło się u niego jakieś trójniki plastikowe na przelewach były nieszczelne i tamtedy dostawało powietrze   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 gdzie to szukać To trudno znalezc jesli lapie powietrze a nie widac wycieku.... Szukaj od poczatku, czyli za filtrem (bo filtr wykluczyles)   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość diablo2 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Witam podlacze sie do tematu - tylko u mnie jest podobny objaw a mianowicie wymieniona pompa wtryskowa z chodzacego silnika Vectra B 1996 rok 2.0 diesel pompa wtryskowa koncowka serii 002 i na taka zostala wymieniona bo taka byla w oplu ale po zamontowaniu chodzacej pompy silnik odpali za chwile gasnie. Sprawdzam bezpieczniki bo auto nie odpala i spalony bezp.80 A i tak sie dzieje za kazdym razem - auto odpali po wymianie bezpiecznika za chwile przepala go i auto gasnie. Sprawdzilem wiazke elektryczna - 2 grube przewody zasilajace pompe cale nie maja zwarcia. Co moze byc przyczyna przepalajacego sie bezpiecznika 80A?? Pompa ma zwarcie czy cos innego??   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Valdi_33 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Witam! Kiedyś miałem podobny problem. Sprawdź czy przewody zasilające świece żarowe nie mają gdzieś zwarcia jeżeli wywala ci bezpiecznik 80A.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość diablo2 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Witam awaria naprawiona - okazało się , że świeca żarowa była na zwarciu Opel teraz pięknie lata   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 <html> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <style type="text/css"> <!-- body,td,th { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; color: #000000   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi