Gość mumin Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam, Problem jak w opisie. Lewy kierunkowskaz działa bez zarzutu, prawy natomiast lubi się zawiesić (70-80% włączeń) tzn na stałe świeci się kontrolka od kierunkowskazów a kierunkowskazy nie działają. Co ciekawe - kiedy obrócę kierownicę w prawo nagle kierunkowskazy zaskakują i zaczynają mrugać... Co może być przyczyną przerywacz? Manetka kierunkowskazów (czyszczenie czy wymiana?) Problem pojawił się po 2 tygodniowym pobycie autka u lakiernika (zdejmowali lampy itd) więc z początku doszukiwałem się usterki gdzieś na połączeniach z żarówkami ale to chyba nie to. PS. to mój pierwszy post więc nie zjadajcie mnie proszę, że taki pytania już były. Nikomu się kierunkowskaz nie odblokowywał po skręceniu kierownicy stąd post. Z góry dzięki za pomoc   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Wskazuje na to, że manetka świruje. Ona wykorzystuje kilka styków do włączania sekcji kierunkowskazów - może któryś z nich się zapylił lub zbiegiem okoliczności padł. Na szrocie 10-15zł używana. Pasuje z Vectry, Calibry, Omegi, Corsy.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mumin Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Tak mi się właśnie wydawało. Spróbuję ją wymienić - zobaczymy co to da. Wielki dzięki! [ Dodano: 2011-11-30, 08:22 ] No i D**** Manetka kierunkowskazu wymieniona i dalej to samo. Czasem się po prostu zawiesi. Nie rozumiem tylko dlaczego jesli skręcę kierownicą w prawo to się odwiesza i zaczyna działać poprawnie... [ Dodano: 2011-12-06, 08:02 ] Przeczyściłem dokładnie styki podłączenia lampy tylnej prawej, dogiąłem jeden ze styków - jakoś dziwnie odstawał. Wszystko działa pięknie   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi