Gość automux Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Sprawdzałem dziś przed zimą jak zachowują się spaliny na podstawie sondy lambda no i ku zdziwieniu było biiiii ....... regulacja nic nie pomagała więc: Postanowiłem wymontować silnik krokowy no i troszkę był zatarty i brudny wyglądał tak - Nie czyściłem go bo się przycierał miałem inny i sprawdziłem jego działanie testerem do silniczków krokowych : Po zamontowaniu silniczka i regulacji parownika na podglądzie oscyloskopu wyszedł taki oto wykres przy podwyższonych obrotach i na biegu jałowym: Autko śmiga jak miło Czego nie należy robić podczas sprawdzania silniczka krokowego: Wszystkie zdjęcia i filmy są mojego autorstwa. Automux Ciutek udoskonaliłem posta //ArKos//   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Robert szacun, wielki szacun Mam pomysł dla Ciebie choć szkoda że administracja nie bierze udziału w konkursie ale myślę że nie było by dla Ciebie problemu jak byś zrobił fajny poradnik foto i video jak kontrolować poszczególne elementy silnika Twoim ulubionym urządzeniem jakim jest oscyloskop i fajnie by było jak byś dał opis gdzie lub do czego się wpiąć się sondą oscyloskopu, myślę że było by dużo czytających i praktykujących   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Jak tylko będę miał chwilkę mogę robić filmiki jak w jaki sposób i co sprawdzić oscyloskopem   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Teak Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Jak tylko będę miał chwilkę mogę robić filmiki jak w jaki sposób i co sprawdzić oscyloskopem no to na pewno będę je czytał, kiedyś interesowałem się tym urządzeniem, lecz odeszło to w zapomnienie bo nie kminiłem za grosz oscyloskopu :->   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi