Skocz do zawartości

Nissan prairie 2000 95r

Gość fel=x

Rekomendowane odpowiedzi

Po szybkim wciśnięciu pedału gazu. silnik ( wtrysk) reaguje z opóźnieniem, a po wejściu na obroty strzela, przy tym podczas jazdy słabnie (sam. wołowaty) Na gazie wszystko jest Oky. Wymieniłem filtr paliwa, oczyściłem pompę paliwa, wyczyściłem zbiornik paliwa, było dużo wody i brudu (wiadomo auto leciwe) wcześniej miałem to samo, po wymianie filtra paliwa było Oky. Trzy miesiące temu, wymieniłem świece, przewody wys. napięcia, palec a kopułką i było Oky.

Trzy miesiące temu, wymieniłem świece, przewody wys. napięcia, palec a kopułką i było Oky.

fel=x

Nowicjusz

Marka: ford

Model: eskort

Oznaczenie silnika (symbol): 18td

Paliwo: DIESEL

Rocznik samochodu: 1996

Przepraszam, ale od kiedy w dieslu stosuje się świece, przewody wys. napięcia, palec i kopułkę?

:-o:shock:

Przepraszam - mam jeszcze problem z ogarnieciem internetu, z tym autem jestem zarejestrowany pod innym nickiem. Pod tym nickiem nie mogłem sie zalogować na forum, nie wiem coś pomyliłem. Auto, Nissan Prairie 2000 92r B.G z wtryskiem benzyny. Reszta jak w poście.

z tym autem jestem zarejestrowany pod innym nickiem. Pod tym nickiem nie mogłem sie zalogować na forum

nie ma potrzeby logować się kilka razy aby zapytać o inne auto... po prostu zadając pytanie dotyczące auta innego niż w profilu podajesz w poście auto, model, silnik, kod silnika oraz problem.

Dzięki, powoli zaczynam ogarniać, już dopisałem, typ auta. :jupi:

[ Dodano: 2011-11-03, 09:01 ]

he he he jakaś nowa konstrukcja :jupi:

[ Dodano: 2011-11-03, 09:07 ]

Trzy miesiące temu, wymieniłem świece, przewody wys. napięcia, palec a kopułką i było Oky.

fel=x

Nowicjusz

Marka: ford

Model: eskort

Oznaczenie silnika (symbol): 18td

Paliwo: DIESEL

Rocznik samochodu: 1996

Przepraszam, ale od kiedy w dieslu stosuje się świece, przewody wys. napięcia, palec i kopułkę?

:-o:shock:

Po szybkim wciśnięciu pedału gazu. silnik ( wtrysk) reaguje z opóźnieniem, a po wejściu na obroty strzela, przy tym podczas jazdy słabnie (sam. wołowaty) Na gazie wszystko jest Oky. Wymieniłem filtr paliwa, oczyściłem pompę paliwa, wyczyściłem zbiornik paliwa, było dużo wody i brudu (wiadomo auto leciwe) wcześniej miałem to samo, po wymianie filtra paliwa było Oky. Trzy miesiące temu, wymieniłem świece, przewody wys. napięcia, palec a kopułką i było Oky.

No to teraz mógłbyś napisać o co ci chodzi bo z twojego postu to nic wywnioskować się nie da. Najpierw piszesz że szwankuje, potem że "Oky", to jak w końcu jest? Po woli, po kolei, szczegółowo, i przede wszystkim zrozumiale...

Jest to auto z silnikiem benzyna - 2000 z wtryskiem + instalacja gazowa. Na gazie jeździ dobrze (Oky). Problem jest na benzynie - silnik po zapaleniu, chodzi dobrze, natomiast po szybkim naciśnięciu, pedału przyspieszenia, nie wchodzi szybko na obroty, a po przytrzymaniu pedału w tej pozycji, chwilę dłużej, zaczyna przerywać, i strzelać. Podczas jazdy (wołowaty) do 2200 tys obrotów jedzie równo, z tym, żeby nie naciskać szybko pedału, bo wtedy jest taki moment, że zwalnia i dopiero, po chwili przyspiesza. Wciskając pedał więcej zaczyna przerywać, szarpać aż do wystrzałów, trzeba popuścić pedał i tak na małym można się toczyć.

Trzy miesiące temu wymieniona kopułka z palcem, przewody wys. nap. świece, filtr paliwa, czyściłem pompę pal. - i 2 mce. jeździł dobrze. dzisiaj sprawdzałem, zapłon jest Oky. Czyściłem zbiornik bo była woda i bród. Nie sprawdzałem tylko, jakie ciśnienie, daje pompa.

nie wiemy co masz tam za instalację gazową i jakie ona parametry silnika pobiera że pracuje on dobrze. Myślę że mas silnik 2.0i CA20E i domniemam że uszkodzony może być przepływomierz powietrza i tam masz zapewne klapowy (podmiana była by najlepsza)

Piszę wyraźnie - na gazie jeździ dobrze (Oky). Problem jest na benzynie. :roll:

Na gazie nie chodził dobrze (zrywało wąż dolotowy z tej klapowej przepustnicy) dlatego wymieniłem przew. wys. nap. bo na jednym cylindrze dobrze nie spalał, jest Oky.