Gość Anonymous Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 W temacie kontrolki ciśnienia oleju było już wiele wątków, ale nie udało mi się znaleźć opisu analogicznego do zachowania zaobserwowanego u mnie. Mianowicie po uruchomieniu zimnego silnika kontrolka praktycznie od razu gaśnie, a następnie po upływie około 2-3 sekund ponownie zaświeca się. Świeci się przez około 2 sekundy i gaśnie. Zjawisko nie występuje przy uruchamianiu rozgrzanego silnika. Również w trakcie jazdy kontrolka nie zaświeca się. Stan oleju OK. Przebieg silnika 70 tys. km.Wymieniłem czujnik ciśnienia oleju - 15 , olej - 150, regulator w obudowie filtra - 460. Sprawdziłem ciśnienie na ciepłym 3,5 a na zimnym 5 i dzieje się to samo . Pomocy, nie wiem co mam robić, niby ciśnienie jest a na zimnym coś go dławi. [shadow=red][/shadow]   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Jaki masz olej wlany, może jest za gęsty   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi