ArKos Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Jakby komuś nie świeciły wszystkie kreski w wyświetlaczu licznika przejechanych kilometrów pokaże jak sobie poradziłem z tą usterką u siebie. Na poniższym zdjęciu kreski które minie świeciły zamazałem: Naprawę robiłem metodą chybił-trafił. Jak się póżniej okazało ja trafiłem:Przyczyną usterki był słaby kontakt taśmy łączącej płytę licznika z wyświetlaczem. Na początek trzeba wyciągnąć zegary: *odkręcamy dwie śruby u góry Wyciągamy zegary na wierzch, przed odłączeniem wtyczek wyłączamy stacyjkę Następnie znów przekręcamy kluczyk żeby odblokować kierownicę i zegary wyciągamy obracając jednocześnie kierownicą: Kolej na rozebranie licznika: *przekręcamy dwa zaczepy zdejmujemy tył z dwóch takich zawiasków( ostrożnie żeby się nie złamały) *z wyświetlacza delikatnie ściągamy czarną osłonkę *odchylamy wyświetlacz * i odkładamy sobie na bok tą kolorową plastikową płytkę *Taśma łącząca wyświetlacz z płytką jest przyklejona na stałe, dociskają ją dwie takie metalowe klamerki *zdejmujemy po koleji te blaszki , sciskamy trochę i zakładamy z powrotem, uważając przy zakładaniu żeby nie oderwać taśmy łączącej wyświetlacz z płytą licznika. *Następnie montujemy wszystko w odwrotnej kolejności. oto efekty mojej pracy- wszyskie cyferki świecą w całości:normalnie podczas testu zegarów Skoro mamy licznik na wierzchu można go wyczyścić , posprawdzać żarówki podświetlenia i wskaźników. Autor: roberto12 Źródło: http://www.bmw-sport.pl   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi